A Karácsonyi Hoki Bulinak is nevezett fesztivál szerdai sajtótájékoztatóján Kolbenheyer Zsuzsanna, a magyar szövetség alelnöke elsősorban a bajnoki meccseket felvezető programról beszélt. Megemlítette, hogy az első napon U8-as, másnap pedig U10-es tornát is rendeznek, s december 30-án U14-es UTE-FTC találkozóra kerül sor, valamint előbb U15-ös, azt követően pedig felnőtt Magyarország-Szlovákia női válogatott-meccseket láthatnak a nézők.

Az alelnök külön felhívta a figyelmet arra, hogy ezekre az eseményekre a belépés ingyenes.

A különleges hangulatú, nyitott pályás meccsek közül december 28-án és 30-án a Fehérvár AV19 osztrák bajnoki találkozói jelentik majd a csúcspontot, előbb a Salzburg, majd a Klagenfurt ellen, egyaránt 20.00 órától. Szélig Viktor menedzser megjegyezte, a klubnál bíznak abban, hogy jó eredményt ér majd el a csapat a két kemény rivális ellen, s azért is optimisták, mert - ugyan az osztrák riválisok remek erőt képviselnek, - a magyar együttes egyértelműen felszálló ágban van.

A MOL Liga december 29-én veszi birtokba a jégpályát: 16.00-tól UTE - Csíkszereda, majd 20.00-tól MAC - DVTK Jegesmedvék rangadót játszanak.

A szervezők tájékoztatása szerint az EBEL-találkozókra a jegyek nyolcvan százaléka már elkelt, s a MOL Liga-rangadókra is szépen fogynak a belépők, melyekhez továbbra is a jegyed.hu oldalon keresztül lehet hozzájutni. Az UTE-Csíkszereda mérkőzésre már 1000 forinttól kaphatóak jegyek.

A sajtóeseményen a MOL Liga-meccsen érdekelt csapatok, illetve a Fevérhár képviselői is jelen voltak, s mindannyian annak a meggyőződésüknek adtak hangot, hogy a hangulatos meccseken sok néző lesz, a háromnapos esemény pedig növeli a majd a magyar jégkorong népszerűségét. Kangyal Balázs, a MAC szakmai igazgatója éppen azt hangsúlyozta, hogy számukra nem a címvédő DVTK Jegesmedvék elleni eredmény lesz a legfontosabb, hanem az, hogy a fővárosban erősebb legyen a jégkorong "brandje". Hozzátette, bízik benne, hogy a gálán sok gyerek kap majd kedvet a játékhoz, s ebből a MAC utánpótlásbázisa is növekedhet.

A Fehérvár és az Újpest is bemutatta a külön a Winter Classicra készült mezét, s mint kiderült, a DVTK Jegesmedvék is különleges mezben lép majd jégre.

A Winter Classic apropóján szombattól szurkolói villamos is közlekedik a fővárosban, amely hétvégenként a 19-es, míg hétköznaponként a 3-as villamos vonalán szállít majd utasokat, egészen január 8-ig.

A Városliget a hokigála után, január 7-én is jégkorongos esemény helyszíne lesz, ekkor rendezik meg ugyanis a kispályás amatőr tornát, melyen három a három ellen játszanak a csapatok.

A Winter Classic programja

December 28., 20.00 EBEL, Fehérvár AV19–Red Bull Salzburg
December 29., 16.00 Mol Liga, UTE–Csíkszereda
December 29., 20.00 Mol Liga, MAC Budapest–DVTK Jegesmedvék
December 30., 20.00 EBEL, Fehérvár AV19–KAC Klagenfurt

Forrás: MTI