A Női Röplabda NB II.-es bajnokság döntőjébe az NB II. Nyugati-, Közép-, és Keleti-csoportjának győztese jutott be. A döntő során minden csapat összecsap egymással és a minitorna első két helyezettje feljut az első osztályba. 

- Magabiztos alapszakasz győzelem és rájátszás után hétvégén következik a Női Röplabda NB II.-es bajnokság osztályozó tornája. Kell-e bármiféle motiváció a lányoknak a hétvége előtt?
- Külön motivációra nincs szükség, hiszen azért dolgoztunk egész évben, hogy most az osztályozó résztvevői legyünk. Mindenki tudja a feladatát és úgy gondolom, maximálisan átérzi a helyzet fontosságát. Komoly célokkal vágtunk neki nyáron a közös munkának, hiszen egyértelmű volt, hogy szeretnénk megnyerni a Keleti-csoport. Következik az osztályozó, és az a tervünk, hogy ezt a lépcsőfokot is megugorjuk.

- Három csapat vesz részt az Izsákon rendezett osztályozón. Mit tudunk az ellenfelekről?
- A két csapat közül az egyiket már ismerjük, hiszen a kupában a Balatonfüreddel már találkoztunk. Sajnos azon az oda-visszavágós Magyar Kupa fordulóban alulmaradtunk. Náluk már akkor is 3-4 külföldi játékos volt a keretben, és talán ez jelentette akkor a különbséget a két csapat között. Az amerikai légiós nagyszerűen játszott, mi pedig rutintalanok voltunk, és bár kezünkben volt a lehetőség a visszavágón, sajnos a hibákat nem tudtuk kiköszörülni a játékunkból.

A Kecskeméttel még nem játszottunk, éppen ezért örülök annak, hogy lehetőséget biztosított a klub számunkra, hogy bár a pénteki napon még nem lépünk pályára, már elutazhatunk a csapattal, és az első mérkőzést a helyszínen tekinthetjük meg. Így teljesen más képet kapunk az ellenfelekről, mintha csak videófelvételeken elemeznénk a játékukat. Éppen ezért bízom abban, hogy a helyszínen tapasztaltakat, és azokat, amiket előzetesen megbeszélünk a csapattal a taktikánkról, tudjuk majd kamatoztatni a pályán és sikerül jó eredményt elérni.

- Az utolsó mérkőzéseken szinte sosem állíthattad ki a teljes csapatot.
- Valóban az utóbbi időben sajnos ránk járt a rúd. Voltak kisebb sérüléseink, betegségeink, ami miatt mindig volt egy-egy hiányzó a hétvégi mérkőzésekről. Még a hét elején Kiss Emese és Szabó Barbara sem edzett a csapattal, de a szerdai napon már ők is bekapcsolódnak a munkába, így teljes erőbedobással és létszámmal tudunk készülni a hétvégi tornára.

- Milyen reményekkel és célokkal utazik a csapat az osztályozóra?
- Mindenképpen döntő lesz, hogy mennyire tudunk együtt játszani. Személy szerint úgy készülök, hogy a Balatonfüreddel egy szoros csatánk lesz, ami önbizalomnövelőként hat a vasárnapi mérkőzés előtt. Ki tudtuk elemezni a Magyar Kupa mérkőzésünket és azóta sokat dolgoztunk együtt, a fiatal játékosaink rutint szereztek. Egy jó erőfelmérő lesz számomra is, hogy mennyit fejlődött együttesünk a Magyar Kupa összecsapás óta. Szeretnénk egy jó és szoros mérkőzést játszani szombaton.

A Kecskemét ellen úgy gondolom, reálisabb esélyünk arra, hogy megnyerjük a találkozót. Bízom abban, hogy az első mérkőzés nem fog olyan sokat kivenni fizikálisan a csapatból. Arányaiban magasabb csapatunk van, pár alacsonyabb játékossal, ezt kell majd tudnunk kezelni. Szeretnénk stabil alapjátékot játszani. Döntő lesz a nyitás-fogadás, az ütőjátékunk, és hogy hogyan tudjuk hatástalanítani az ellenfél játékosait. Kiss Emese és Szajkó Tímea személyében NB I.-es rutinnal rendelkező magas centereink vannak, akiknek a blokkokban és a kontratámadásokban kiemelt szerepe lesz. Úgy érzem, ezen a poszton lesz a legkomolyabb esélyünk. Bízom benne, hogy az elmúlt időszakban kialakult egy olyan csapategység, ahol a játékosok teljes mértékben tudnak egymásért küzdeni és remélem, sikerrel tudjuk megvívni ezt az utolsó harcot.  

Külön szeretném megköszönni a DVTK család valamennyi szakosztályának azt, hogy a héten folyamatosan lehetőséget biztosítanak számunkra, hogy a miskolci Generali Arénában tudjunk készülni. Fontos, hogy a lányok hozzászokjanak a nagy csarnok nyújtotta atmoszférához, a nagy teremhez, hiszen teljesen más munkát tudunk elvégezni ilyen körülmények között, ami remélhetőleg hozzájárul majd a hétvégi eredményes szerepléshez.

A döntőbe jutott csapatok

DVTK
HÉP-RÖPKE SE
Szent Benedek Balatonfüred

A döntő programja

2018. április 13., péntek
20:45 Szent Benedek Balatonfüred - HÉP-RÖPKE SE 3:2

2018. április 14., szombat
16:00 DVTK - Szent Benedek Balatonfüred 0:3

2018. április 15., vasárnap
13:00 HÉP-RÖPKE SE - DVTK

Helyszín

A hármas döntőt Izsákon, az izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és AMI tornacsarnokában rendezik.
A tornára a belépés ingyenes. 

Cím: 6070 Izsák, Kossuth Lajos utca 39.
Táncsics Mihály Általános Iskola és AMI