Hollandiában az e-sport előrébb tart, mint hazánkban. Egy úgynevezett eDivision fogja össze a bajnokságot, amelyben nagy futball klubok (AJAX, FEYENOORD, HERACLES, AZ, PSV, stb.) e-sport csapata játszanak egymással. A mérkőzések a FIFA 18 Ultimate Team bajnoki címért folynak, YouTube és a FOX Sports csatornái közvetítenek, jelentős érdeklődés mellett.

Telegdy Zoltán: Nagyon örülünk a mérkőzéseknek. Ez egy remek lehetőség, hogy az e-sport területén is nemzetközi nevet szerezzen magának a DVTK. Reméljük, látványos mérkőzéseket játszanak majd a fiúk. A HERACLES eSport a Holland bajnokságban a 4. helyen áll. Ezek a barátságos mérkőzések lehetőséget adnak arra, hogy játékosaink tapasztalatokat szerezzenek, mind a versenyzésben, mind a játékstílusban. Szeretnénk, ha több nemzetközi rendezvényen is részt venne a DVTK e-szakosztálya valamint jó benyomást kelteni, sikeres kapcsolatokat kialakítani külföldi e-szakosztályokkal. Szombaton 8 mérkőzést fogunk játszani, 4-4 játékossal. A találkozók a DVTK YouTube csatornáján fent lesznek.

A DVTK játékosai:

Balogh Richárd
Kleine Péter
Kazinczy-Nagy Ferenc
Kundra Péter

Heracles eSports:

Bryan Hessing
Tim Slaghekke
Rik Weits
Gunnar Nieuwenhuis

A mérkőzések értékelése:

A Holland összeállított csapat nagyon erősre sikeredett, 4 db ikon játékost tartalmaz, ezen felül a csapatot összeállító sztárjátékos, Bryan Hessing az eDivision -ban (Holland Bajnokság) jelenleg a 3. helyen áll. Ez a két tényező eredményezi azt, hogy a támadásainkat könnyedén védik, viszont a csatárokat szinte lehetetlen megfogni. A kapura törések jelentős százaléka góllal végződött.
A nyolc mérkőzésből kettőt Bryan Hessinggel játszottunk, a többit kevésbé ismert játékosok ellen. Ezeken a mérkőzéseken sokkal kiegyensúlyozottabb játékot mutattunk. Az ellenfél csapatában lévő ikonkártyák és Ronaldo olyan összjátékot produkált, hogy ezt FIFA tudással sem tudtuk megoldani. Több mérkőzés is nagyon ígéretesen indult, de a FIFA játékosaink elfáradtak, kimerültek, így simán fordított az ellenfél.
A mérkőzéseket Dávid és Góliát csatájához tudnám hasonlítani, ahol most Dávid maradt alul. Ebben a játékmódban a győzelemhez a játéktudáson kívül, egy megfelelő erősségű csapatra is szükség van. Az a feladatunk, hogy egy ütőképes csapatot állítsunk össze. Összességében jobban játszottak a Heracles eSports játékosai, a jobb csapat adta lehetőségeket ki tudta használni, gratulálunk nekik. Reméljük egyre több ilyen lehetőséghez jutunk és sikerül közben a FIFA karakterek erősségét is fejleszteni, hogy méltó ellenfelek lehessünk a FUT játékmódban.