- Nagyon nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a válogatott tagjai, ha rövid időre is, de tiszteletüket tették nálunk - kezdte András Miklós, a DVTK asztalitensiz szakosztályának vezetője. - Aranyosi Péter szövetségi kapitány is miskolci (nem keverendő össze a szintén miskolci humoristával - a szerk.), így csak meg kellett neki említenem azt, hogy szívesen látnánk őket, és azonnal igent mondtak. Nagyon örülünk neki, hogy itt lehetnek, hiszen 37 év után rendeznek újra nemzetközi asztalitenisz mérkőzést Miskolcon. Utánpótlás játékosaink így megtapasztalhatják, hogy mi az amit jelenleg ők tudnak, és milyen szinten lehet űzni ezt a játékot. De nem csak a mi gyerekeinknek, hanem mindenkinek, aki egy kicsit is szimpatizál az asztalitenisszel ajánlom a kedd délutáni mérkőzést, hiszen a korábbi Európa-bajnok ellen egy rendkívül színvonalas összecsapást láthatnak majd a kilátogató szurkolók, és igazi sportélményben lehet részük.

A hétfő délutáni edzésen a DVTK asztalitenisz utánpótlása először edzett a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium tornacsarnokában, míg a DVTK felnőtt csapatai továbbra is a miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fogadják ellenfeleiket a bajnokságban.


- Nagyszerű körülmények között készülhetnek az utánpótlás korú játékosaink, hiszen a korábbi edzéshelyszínen nem tudtunk ennyi gyerekkel egyszerre foglalkozni, mint itt - folytatta András Miklós. - Egyszerűen nem fértünk el, hál' Istennek. A szövetségi kapitány sem hitt a szemének, amikor belépett a terembe, hogy mennyi gyerek áll ütővel a kezében. 

A DVTK asztalitenisz szakosztálya hétfőtől-csütörtökig 17 órától tart edzéseket a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnáziumban utánpót. A DVTK szakedzői továbbra is várják azokat az utánpótláskorú gyerekeket, akik szeretnének az asztalitenisszel komolyabban foglalkozni.

Európa-bajnoki selejtező

2018. október 2., kedd
17:00 Magyarország - Portugália

A mérkőzést a Miskolci Egyetemi Körcsarnokban rendezik. A találkozóra a belépés ingyenes.

Miskolci Egyetemi Körcsarnok
Cím: 3508 Miskolc, Egyetem út 5.

A portugálok utazó keretében a szövetségük honlapja szerint Marcos Freitas (15.), Tiago Apolónia (36.), Joao Geraldo (106.) és Diogo Carvalho (170.) kap helyet. Zárójelben a játékosok világranglistás helyezése látható. A vendégek erejéről az is sokat elárul, hogy a nemrég véget ért alicantei egyéni Európa-bajnokságon mind a négyen bejutottak a legjobb 32 közé, sőt Apolónia a nyolcad-, Freitas pedig a negyeddöntőig menetelt.

A Majoros Bence (104.), Ecseki Nándor (115.), Lakatos Tamás (133.) és Szudi Ádám (157.) által alkotott magyar válogatottból csak Ecseki jutott főtáblára Alicantéban, az esélyek tehát nem mellettünk szólnak, de így volt ez az Ausztria elleni selejtezőn is augusztus végén, mégis magyar győzelemnek örülhettünk.

- Úgy érzem, jó formában vagyok. Az Európa-bajnokságon egyéniben jó teljesítményt nyújtottam, az önbizalmam rendben van, a héten Saarbrückenben készültem, jó héten vagyok túl - adott helyzetjelentést az állapotáról Ecseki Nándor. - A fő célunk a győzelem lesz, még ha kicsit meredeken hangzik is. Az osztrákok elleni sikerrel megmutattuk, hogy ha mindenki jó napot fog ki közülünk, akkor bárkire nemcsak veszélyesek vagyunk, hanem nyerni is tudunk.

A két csapat portugáliai mérkőzésén 3:1-re a luzitánok nyertek, a mieink győzelmét Lakatos szerezte.

A csapat Európa-bajnokság lebonyolításáról itt olvashatnak bővebben.

A csoport korábbi mérkőzésein

Portugália - Magyarország 3:1
Ausztria - Portugália 3:0
Magyarország - Ausztria 3:2

Forrás: moatsz.hu