A Magyar Röplabda Szövetség 2020. március 11-től – a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendelete alapján – felnőtt és utánpótlás bajnokságaiban, illetve az általa szervezett egyéb sportrendezvényein további intézkedésig a következőket rendeli el:

Minden felnőtt és utánpótlás bajnoki vagy egyéb MRSZ által szervezett mérkőzést zárt kapuk mögött kell lebonyolítani, azaz a mérkőzésen kizárólag a sportolók, a szakmai stábok, valamint a hivatalos személyek (rendezők, szövetségi ellenőr, játékvezetők, vonalbírók, játékvezető ellenőr, jegyzőkönyvvezető, hivatalos statisztikus), illetve a mérkőzés közvetlen lebonyolításához szükséges személyek (eredményjelző kezelője, hangosítás kezelője, speaker, takarító, műszaki ügyeletes, biztonsági szolgálat, orvosi ügyelet, labdaszedők, pályatörlők stb.) lehetnek jelen. Minden más a rendezvény közvetlen lebonyolításához nem szükséges személyt (nézők, újságírók, entertainment személyzet stb.) a rendező sportszervezet kötelessége a rendezvénytől távol tartani, ezen személyek a mérkőzés helyszínére sem léphetnek be.

Az U13 Országos Mini Bajnokság és az U11 Országos Szupermini Bajnokság további fordulóit felfüggesztik.

A Vollé! 2020 - Röpsuli Program tornáit felfüggesztjük.

A Magyar Paralimpiai Bizottság mai intézkedését figyelembe véve, a 2020.03.14-én, Tatabányán sorra kerülő ülőröplabda bajnoki fordulót elhalasztjuk.

Az év hátralévő eseményeiről úgy, mint Országos Mini Kupa eseményei, teremröplabda utánpótlás országos döntők (U13, U15, U17, U19, U21), valamint a strandröplabda események megrendezéséről a mai napon nem lehet felelős döntést hozni. Ezen rendezvények megtartásáról vagy törléséről a további kormányzati döntések alapján tudunk határozni.