- Rengeteg bajnokság leállt, sok félbeszakadt, a ti helyzetetek viszont speciális abból a szempontból, hogy nektek pont az MLSZ döntésének másnapján lett volna az első idei mérkőzésetek.
- Valójában az MTK elleni mérkőzés halasztását már mi is kértük a szövetségtől, hiszen úgy ítéltük meg, hogy nem biztos, hogy a két csapat és a két stáb egészségét szolgálta volna, ha pályára kellett volna lépni. Így örültünk annak, hogy meghozta az MLSZ a felelősségteljes döntést. Ennek fényében szerencsés, hogy a bajnokság tavaszi szezonja el sem kezdődött számunkra. Ugyanakkor sajnáljuk is, hiszen készültünk erre a meccsre, még hétfőn is edzettünk. A lányok eleinte csalódottak voltak, mert nagyon várták már a bajnoki rajtot, de természetesen ők is tudják, hogy ez a helyzet komolyabb annál, mint hogy egy csapat játszik-e vagy sem.

- Szakmailag sem lehet könnyű, a felkészülés 24. órájában voltatok, gondolom a lányok formája éppen csúcsra volt járatva.
- Ez így van. Felkészültünk tisztességgel. Erőnlétileg is jó állapotban volt a csapat. Most próbáljuk ezt az állapotot valamennyire fenntartani, bár tudjuk, hogy ez nem fog teljesen sikerülni. Nagyon fontos lesz, hogy a lányok milyen állapotban tudják majd elkezdeni a következő felkészülést.

- Milyen feladatokat kaptak a lányok?
- Minden játékosnak van otthon labdája. Mindenki tud dekázgatni, vagy egy-két gyakorlatot csinálni önállóan. Minden játékosunk kapott egy kerékpárt, és róhatják a köröket egyedül a Bükkben, vagy bárhol máshol - erre külön felhívtuk a figyelmüket - ahol nem találkoznak sok emberrel. Hétfőn, szerdán és pénteken kell kerékpározniuk, kedden, csütörtökön és szombaton pedig egyórás futóprogram lett nekik kiadva. Ezen kívül hétfőtől-péntekig otthoni erősítő gyakorlatokat is végeznek. Mindenkinek át kell küldenie naponta egyszer a testsúlyát és kétszer ellenőrzik a testhőmérsékletüket is. Dr. Szabó Zsolt, a DVTK orvosigazgatója előírta, hogy kinek milyen vitaminokat és immunerősítőket kell szednie, ezt maximálisan betartjuk.

- Mi a helyzet a légiósokkal jelenleg?
- A férfi labdarúgó csapathoz hasonlóan a külföldi játékosokat mi sem engedtük haza. Mindenki Miskolcon tartózkodik és arra készül, hogy a bajnokságot folytatni tudjuk.

- Nincs olyan ember, aki meg tudná ma mondani, hogy mikor, hogyan és milyen formában folytatódhat a bajnokság. Te hogyan számolsz?
- Én úgy számolok, hogy talán május elején el tudunk kezdeni edzeni és egy három-négy hetes felkészülési időszakot biztosan kapnak majd a csapatok arra, hogy újra formába lendüljenek. Az nem nézne ki jól, hogy egy hét közös edzés után azonnal bajnoki mérkőzések következnének. Szóval, ha májusban elkezdjük, akkor júniusban szerda-vasárnap ritmusban hamar le tudjuk játszani a maradék kilenc mérkőzést. Szerintem a bajnoki rájátszás már nem fog beleférni, ezért a megszerzett pontok alapján fognak bajnokot hirdetni a Simple Női Ligában. Én ezt a forgatókönyvet valószínűsítem, de természetesen a döntés a szövetség kezében van. Bármi is legyen, mi alkalmazkodni fogunk.

- Mit csinál ilyenkor egy vezetőedző? Home office-ban?
- Erre a hétre már megkapták a lányok a feladatot. Most azon dolgozom, hogy hogyan tudom ezt egy kicsit a jövő hétre nehezíteni. Ilyenkor mindenki ötletel, hogy mit tudna csinálni, hogy a játékosai jó állapotban maradjanak. Már elkezdtünk készülni a jövő évi folytatásra is, elemezzük a csapatokat, tudjuk, hogy milyen posztra szeretnénk igazolni, és feltérképezzük a játékosokat. De az igazság az, hogy kénytelen-kelletlen most több időm jut saját magamra is, így én is fogok edzeni. Fontos a sport, de a legfontosabb, hogy mindenki figyeljen az egészségére, mi is erre hívjuk fel a figyelmet, és arra, hogy mindenki, aki teheti, maradjon most otthon.