- Milyen célokkal kezdtétek meg a 2019/2020-as szezont?
- Annak ellenére, hogy fiatal csapatunk van, azt gondolom, hogy reális célkitűzés volt, hogy bejussunk az “A” csoportba a kvalifikációs szakaszt követően. Tudni kell, hogy rengeteg tehetséges játékosunk van és nagy öröm velük dolgozni. Tudtuk, ha szintet szeretnénk lépni ebben a szezonban, akkor az egyik legfontosabb dolog, hogy a legjobbak ellen játszhassunk.

- A szezon elején a kvalifikációs szakaszban bejutottatok a legjobb 6 közé, így a felsőházban játszottatok az alapszakasz során. Hogyan értékeled a bajnokságnak ezt a két szakaszát?
- A kvalifikáció nehezen indult. A barátságos meccseken nagyon jól szerepeltünk és a felkészülésünk is igazán jól sikerült, de az első kvalifikációs meccsen 10 másodperccel a vége előtt kaptunk ki és kulcsjátékosokat is veszítettünk. Ez elég nagy hatással volt a csapat teljesítményére. Mindenki hajtott és dolgozott tovább, de valami mintha ott az elején megtört volna és kellett egy kis idő ahhoz, hogy újra megtaláljuk az utunkat. Ahogy ez sikerült onnantól kezdve visszatértünk a győzelem útjára, aminek köszönhetően bejutottunk az A csoportba. Az A csoportba szinte csak a legjobb csapatok jutottak be. Jó csapatok ellen játszhattunk és kicsit úgy éreztem, hogy nem vagyunk fejben készen teljesen arra, hogy elég jónak érezzük magunkat ahhoz, hogy a Fehérvár vagy a MAC ellen mérkőzzünk meg hétről hétre. Még annak ellenére is, hogy az első meccsünkön megvertük a MAC-ot. Hozzá kell tenni, hogy az alapszakasz során volt olyan mérkőzés, ahol éppen ki tudtunk állni annyi sérülés sújtotta a csapatot. Összességében minden nehézség ellenére a srácok mindent tőlük telhetőt megtettek és nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk az ellenfeleinktől a játékunkat illetően.

- A középszakaszban magabiztos játékkal 6 meccsből 5-öt megnyertetek és a csoportot megnyerve jutottatok a rájátszásba. Minek volt köszönhető, hogy ilyen jól sikerült a középszakasz?
- A középszakaszban már teljes csapattal tudtunk játszani és be tudtunk gyakorolni olyan játék elemeket, amiket addig nem. Nagyon jól vettük az akadályokat és a srácok minden egyes meccsre maximális koncentrációval mentek ki a jégre. Talán azt mondhatom, hogy a befektetett munka akkor kezdett el kijönni igazán.

- A Vasas elleni negyeddöntőnél járt a csapat, amikor a járvány miatt idő előtt befejeződött számotokra is a bajnokság. Hogyan fogadtátok a hírt, hogy a párharc második meccsét már nem tudjátok lejátszani?
- Az első Vasas elleni meccsen kikaptunk és óriási erőt éreztem a srácokban a visszavágó előtt. Mindenki készen állt, mindenki fel volt spanolva. Meg is tartottuk a reggeli edzésünket és a videózásnál jártunk, amikor kaptam a telefont. A srácok nem is akarták elhinni, azt hitték, hogy ugratom őket. Számomra is teljesen megdöbbentő volt, ahogy egyik percről a másikra véget ért a bajnokság, hát még a srácoknak, akik egész évben azért dolgoztak, hogy most feltegyék az i-re a pontot. Nagyon sajnáltam őket. Elmentünk egyet ebédelni és beszélgetni, de nagy űr maradt mindenkiben. 

- A felnőtt csapatból két játékos folyamatosan szerepet kapott a te csapatodban is és az U18-as csapatból is voltak „feljátszók”. Mennyi nehézséget okozott, hogy a kereted gyakorlatilag folyamatosan változott?
- Voltak nehézségek ebből a szezon során, mert nem tudtunk csapatként készülni és volt, hogy “kifacsart” játékosokkal kellett együtt dolgozni. Hozzá kell tennem, hogy nem ment a munka rovására, de ez egy másfajta terhelés volt számukra, amit eddig megszokhattak. A felnőtt játékosok, Farki és Löve ugye folyamatosan utazott a felnőtt csapattal, azután gyakorlatilag másnap már nálunk játszottak. A fiatalok pedig játszották a saját bajnokságukat is, sokszor úgy, hogy heti 5-6 meccset is játszottak. Valljuk be, ez nem egyszerű és komoly megterhelés, arról nem is beszélve, hogy taktikailag nagyon nehéz így felkészíteni egy csapatot. Mindenki megtett mindent és azt gondolom, hogy jól megbirkóztak a feladattal. Tényleg csak azt tudom mondani, hogy nagyon büszke vagyok rájuk és nagy élmény ennyi tehetséges sráccal együtt dolgozni.

- Hogy látod, milyen színvonalú volt az U21-es bajnokság? Megfelelő „előszoba” ez a felnőtt hokinak?
- Azt gondolom, hogy az A csoport már elég komoly színvonal. Ellenünk az ellenfeleink folyamatosan szinte teljes kerettel jöttek, ami azt jelenti, hogy az Erste ligában játszó U21-es játékosokat is hozták. Nekünk ezzel jobbat nem is tehettek attól függetlenül, hogy nyertünk-e vagy sem. Az a legfontosabb, hogy a játékosok olyan bajnokságban játszanak kortól függetlenül, ahol a legtöbbet tudnak fejlődni.

- Mi volt a legpozitívabb élményed a szezon során?
- Rengeteg ilyen élményem volt. Mondhatnám az Újpest elleni győzelmeket, de hogy ne húzzam a végtelenségig akkor talán a MAC elleni győzelmet említeném, ami a legpozitívabb élmény volt.

- Összességében hogyan értékelnéd a 2019/2020-as bajnokságot?
- Nagyon büszke vagyok a srácokra. Teljesen másfajta edzést és mentalitást hoztam be a csapatba ami előtte volt. Az elején voltak súrlódások, de úgy érzem, hogy a kommunikáció és az, hogy megértették, hogy értük vagyunk és őket szeretnénk hozzásegíteni ahhoz, hogy profi játékos váljék belőlük, az segített abban, hogy előre lépjünk.

- Te is aktív szereplője voltál a Skill Programnak, ami során egyénileg is fejlesztitek a legtehetségesebb játékosokat. Meglátásod szerint mennyit fejlődtek egyénileg a programban résztvevő játékosok?
- Nagyon jó azt tapasztalni, hogy mennyit tud dobni a játékosokon az, ha úgymond egyénileg foglalkozunk velük. A Skill program első szakaszában csakis az alap képességek fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt. A szezon második felében pedig nagyrészt külön dolgoztunk Hunival a csatárokkal és a hátvédekkel. Örömteli volt látni, hogy azokat a nüansznyi dolgokat amiket tanultak miként hasznosítják a meccseken.

- Hogyan készültök most, mi a terv a következő hetekre?
-Jelenleg kaptak egyéni programot a srácok, amiről folyamatosan visszajelzéseket küldenek. Egyéni edzésterveket is kapnak, illetve próbálunk nekik olyan videókat is küldeni, amiket fel tudnak használni, akár az egyéni képességek fejlesztéséhez vagy el tudnak lesni pár dolgot magasabb szintű játékoktól. Tartjuk a kapcsolatot és bízunk benne, hogy mihamarabb újra együtt lehetünk és folytathatjuk a munkát.