egészsségügyi igazgató HUN Andrusch József Andrusch József Makrai Gábor Makrai Gábor

dr. Szabó Zsolt

Születési idő 1960.08.20 (63 éves)
Születési hely Marovásárhely

Dr. Szabó Zsolt PhD, traumatológus, sebész, kézsebész szakorvos a BAZ Megyei Egyetemi Oktató Kórház traumatológus főorvosa, a Miskolci Kézsebészeti Centrum vezetője, a Miskolci Egyetem Egészségügyi karának egyetemi docense.

Szabó doktor a kézsebészet és a baleseti sebészet hazai és nemzetközi szakmai hierarchiájában jelentős eredményeket ért el. A Magyar Kézsebész Társaság elnöke, a Magyar Traumatológus Társaság Vezetőségi Tagja, a Traumatológiai és Kézsebészeti Szakmai Kollégium tagjaként szervesen részt vesz mindkét szakma irányításában szervezésében. Nemzetközi színten mint a svájci AO Trauma International arany fokozatú oktatója a modern csontegyesítő módszereket oktatja világszerte. Egyedülálló módon a világon ő az egyetlen olyan kézsebész akit demokratikus választások során előszőr az Európai Kézsebész Társaság vezetőjének, majd idén Buenos Airesben a Kézsebészeti Világtársaság Elnökének választottak. Az európai kézsebészeti szakvizsga megreformálása, az Európai Kézsebészeti Tanács létrehozása az ő nevéhez fűződik. 

A versenysporttal való kapcsolata  gyerekkorában kezdődött és másfél évtizedes NB I-es párbajtőrözői karierrel folytatódott.

2016 óta a DVTK egészségügyi igazgatója
2019-től a DVTK Medical orvosigazgatója