- Mostanában mindenki ezt kérdezi a másiktól: hogy vagy?
- Leteszteltek, egészséges vagyok és mindenki egészséges a csapatban. Fontos, hogy továbbra is vigyázzunk magunkra és egymásra, be kell tartani a higiéniai előírásokat, nyilvános helyen viselni kell a maszkot és hasonlók. Amikor megállt a bajnokság, akkor éppen helyrejött a kisebb sérülésem, és a következő héten már a pályára lépést terveztem. Mostanra teljesen egészséges vagyok, alig vártam, hogy újra edzeni tudjak.

- Hogyan élted át a házi karantént?
- Főleg az elejét viseltem nehezen, amikor egyáltalán nem ajánlották a lakás elhagyását. Otthon edzettem, maradéktalanul elvégeztem minden előírt gyakorlatot, igyekeztem tökéletes erőállapotban tartani magam. Persze ezek az edzések nem voltak, nem lehettek olyanok, mint a kinti tréningek, de minden helyzetből ki kell hozni a maximumot. Boldog vagyok, hogy újrakezdtük a felkészülést, és a hónap végén már folytatódik a bajnokság, ez újabb motivációt jelent számomra.
Abból a szempontból is örülök a munka kezdetének, hogy reményt adunk az embereknek, most már túl vagyunk a nehezén, egyszer csak vége lesz a korlátozásoknak, mert azt látják, a labdarúgók is elkezdték az edzéseket.


- A külföldiek nem utazhattak haza a határok lezárása miatt, emiatt például Dušan Brković Miskolcon várta híreket, míg a felesége és a lánya Szerbiában ragadt. A legnehezebb helyzetbe talán mégis te kerültél.
- Januárban megszületett a lányom Aisha, ez volt életem legboldogabb napja. Két nappal később már Magyarországra utaztam, mert kezdődött a felkészülés, és az eltelt négy hónapban csak a ciprusi edzőtábort követő szabadnapon láttam a kicsit. Persze, hogy hiányzik, de azokkal a dolgokkal nem szoktam foglalkozni, amire nincs ráhatásom, márpedig a mostani helyzet ilyen. Nagyon bízom benne, hogy minél hamarabb a karomba kaphatom őt, és a feleségem is.

- Sok szurkoló várta és várja a visszatérésed, mert a DVSC ellen nagyon jó benyomást tettél rájuk, ráadásul gólpasszal mutatkoztál be.
- Én is örültem neki, mert mert mindig fontos a kezdés, az nagy lendületet és önbizalmat adhat. Bízom benne, hogy amikor újraindul a bajnokság, rögtön az elején elkapja a csapat és én is a fonalat. Nem ígérek győzelmet, nem ígérek gólokat, gólpasszokat, de azt igen, hogy minden mérkőzésen kiadom magamból a maximumot, és mindent a DVTK győzelmének rendelek alá. Nagyon jól érzem magam Diósgyőrben, nagyszerűek a társak, a közönség egyedülálló, a bővülő edzőközpontra pedig minden nap rácsodálkozok.

- Hétfőtől ismét együtt készül a csapat. Milyen a munka?
- Legalább akkora a különbség a csapatedzés és a kiscsoportos foglalkozás, mint a kiscsoportos foglalkozás és az egyéni edzés között. Most már nem csak labdázhatunk, hanem jöhet az igazi futball, amikor gyakorolhatjuk az összjátékot, a taktikát is. És hamarosan lehetőség nyílik felkészülési mérkőzésre is. Egész tavasszal jó formában játszott a csapat, eredményesek is voltunk, ezt kell folytatni a maradék nyolc mérkőzésen is.