Fontos hat pont, egy lépésre a feljutástól a DVTK e-sport

Nagyon közel került a feljutáshoz a DVTK Pro Clubs csapata, miután előbb 3-2-re, majd 4-1-re legyőzte a Sons of Dárdait a HPCL másodosztályának 10. fordulójában.

Fontos mérkőzések vártak a DVTK e-sportra a hétvégi fordulóban, hiszen az előző körben két 1-1-es döntetlent sikerült elérnie az SC Sopron Esport ellen, így csapatunk visszaesett a tabella negyedik helyére. A helyzetünk azonban nem volt reménytelen, hiszen a Nutri8 eSport csak egy, míg az ExPC United hat ponttal előzött meg minket, és az is sok mindent meghatározott, hogy ez a két együttes egymás ellen mérkőzött meg a 11. fordulóban.
Az első találkozón nagyszerűen kezdtek a fiúk, több szép helyzetet is kialakítottak, viszont egy kontratámadás során Bagosi Zsolt maradt egyedül, aki bevette Kerecsényi Márk kapuját, így megszerezte a vezetést a Sons of Dárdainak. A DVTK azonban nem esett össze, sőt magasabb fokozatra kapcsolt és még a 38. perc környékén egyenlíteni tudott Erdei Csanád révén. A támadó aztán nem sokkal később majdnem a vezetést is megszerezte, viszont az ellenfél kapusa nagy bravúrral hárítani tudott. A dráma aztán az első játékrész hosszabbításában jött: Horváth József nagyszerűen látta meg a kiugró Erdeit, aki kapásból a hosszú alsóba vágta a labdát, így 2-1-es diósgyőri előnynél vonultak pihenőre a felek.
A fordulás után aztán nem sokat kellett várni az egyenlítő találatra, hiszen az 52. percben egy kisebb kavarodás után Bagosi Zsolt elé került a labda, aki nem hibázott és éles szögből másodjára is bevette Kerecsényi kapuját. A folytatásban aztán kisebb fölényben játszott a Sons of Dárdai, viszont ehhez nem társult gól, így az utolsó tíz percnek 2-2-es döntetlennél vágtak neki a csapatok. A 85. percben aztán minden eldőlt: Erdei Csanád hagyta le nagyszerűen védőjét, majd megkapta a labdát Kertész Pétertől és harmadszorra is bevette a Sons of Dárdai kapuját. Végül újabb találat nem született, így egy a végletekig kiélezett mérkőzésen sikerült 3-2-es győzelmet aratnia csapatunknak.
A második találkozó valamivel simábbra sikerült miskolci szempontból. Az előző összecsapástól eltérően most Kazinczy-Nagy Ferenc kezdhetett csatár poszton, míg Erdei Csanád visszament a pálya jobb szélére. Ez nagyon gyorsan kiderült, hogy nem volt rossz döntés, hiszen Kazinczy már a harmadik percben eredményes lehetett volna, viszont nem sikerült a kapuba juttatnia a labdát. Ennek ellenére nem kellett sokáig várni az első találatra, hiszen a 16. percben Horváth József egy jó meglátást követően Kovács Botond elé passzolt a lövés helyett azonban Bakos Gábort választotta, aki aztán góllal koronázta meg a nagyszerű támadást. A nagy diósgyőri fölény ellenére a 38. percben szinte a semmiből érkezett a vendégek egyenlítő találata: egy nagyobb kavarodást követően Benke József elé került a labda, amit sikerült a gólvonalon túlra juttatnia, így 1-1-es döntetlennel zárult az első félidő.
A fordulás után nem esett vissza a DVTK teljesítménye, sőt a 61. percben Kertész Péter tudott kiharcolni egy tizenegyest, amit aztán könyörtelenül lőtt be a bal felsőbe. Bő két perc múlva aztán ismét eredményes tudott lenni a balszélső, így már 3-1-re vezetett csapatunk. A 84. percben aztán Horváth József adta középre a labdát, amit Kazinczy-Nagy Ferenc tökéletesen lefejelt Erdei Csanád elé, aki nagyszerű lövéssel megszerezte együttesünk negyedik találatát. A hátralévő időben aztán hiába akadt még helyzet a diósgyőriek előtt nem született újabb gól, így a második mérkőzést 4-1-re húzta be a DVTK.
A számunkra fontos Nutri8 eSport–ExPC United összecsapáson az előbbi gárda két sima, 3-0-s győzelmet aratott, így hat pontunknak köszönhetően feljöttünk a harmadik helyre és két ponttal előzzük meg az utóbbi gárdát.
Az utolsó két fordulóban a feljutásért küzdő ExPC Uniteddel fogunk összecsapni és a tét nem más, mint a feljutás kiharcolása. Amennyiben a csapat egy mérkőzést sikerrel vesz, és nyerni tud, akkor biztos, hogy legalább az osztályozót érő harmadik helyen végez, viszont egy kis szerencsével az egyenesági feljutás is meg lehet, azonban ehhez az is kell, hogy a Grosics Esport legyőzze a Nutri8 eSportot az utolsó körben.

HPCL, másodosztály, 10. forduló

Sons of Dárdai–DVTK e-sport 2-3 (Bagosi 25., 52., illetve Erdei 39., 45+3., 85.)
DVTK: Kerecsényi–Vas, Braitigam, Hekkel–Kováts Á., Kazinczy, Horváth, Kertész–Kovács B.–Bakos, Erdei
DVTK e-sport–Sons of Dárdai 4-1 (Bakos 17., Kertész 61., 65., Erdei 84., illetve Benke 38.)
A második mérkőzésen a DVTK kezdőcsapata nem változott, viszont Kováts Ádám nem szerepelt a visszavágón.