Négy mérkőzésen hét pontot szerzett a DVTK az új idényben, Zalaegerszegről is sikerült győzelemmel hazatérni.

- Úgy érzem, hogy nagyon jól játszottunk - kezdte Lukács Dániel -, igaz az első 15 percben kicsit akadozott a játék, de utána belejöttünk a mérkőzésbe, és egyre jobbak lettünk. A második félidőben még egy kicsit rákapcsoltunk, és hál’ Istennek megnyertük a mérkőzést.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Kuznyecov Szergej vezetőedző elárulta, hogy a szünetben nyugalomra intette a játékosokat, illetve megmutatta, mit kell változtatni. 

- A szünetben átbeszéltük az első félidő tapasztalatait - árulta el a támadó. - Ha szükséges, kicsit “le kell nyugtatni” a játékot, amit sikeresen meg tudtunk valósítani a második félidőben, és még jobb játékkal meg tudtuk nyerni a találkozót. 

Lukács Dániel kulcsszerepet vállalt a győzelemből, a mezőkövesdi mérkőzés után ismét gólt szerzett.

- Nagyon jól éreztem  magam a pályán - idézte fel -, mert úgy éreztem, jó erőben vagyok és jó erőben van az egész csapat, ami észrevehető volt a stadionban szurkolóknak és a tévénézőknek is. Szerettem volna még egy vagy inkább még több gólt rúgni, de így sem vagyok csalódott, mert sikerült újra betalálni. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyit utaztak, folyamatosan buzdítottak, ők is kulcsszerepet játszottak a zalaegerszegi győzelemben.

A mérkőzés 71. percében Elton Acolatse passzát váltotta gólra Lukács Dániel.

- Az edzéseken Elton rendszeresen megcsinálja, hogy beletol egy nagyot a labdába, majd robbanékonyságát kihasználva megveri ellenfelét - tudtunk meg egy kulisszatitkot. - Ezért kivártam az utolsó pillanatig, hogy lássam, hová érkezik a labda. Szerencsére jó helyen álltam, és odaértem a rövidre, majd a kapus keze alatt a hálóba tudtam lőni a labdát. 

A gólja mellett több lövéssel is veszélyeztetett a DVTK előző évi házi gólkirálya, és emellett többször tekerte ígéretesen a kapu elé a labdát. 

- Szerettem volna gólpasszt is adni, mert az asszisztok száma is minősít egy támadót - mondta. - De nem csüggedek, a következő meccsen újra nekifutok ennek a feladatnak.

Lukács Dániel két gólt lőtt ebben az idényben, mindkettőt idegenben, és újonctól némileg szokatlan módon a Diósgyőr is eredményesebb idegenben, mint hazai pályán.

- Az első négy mérkőzés azt mutatta, hogy idegenben jobbak vagyunk, aminek a hazai részét szeretnénk kijavítani, és a Kisvárda ellen szombaton megszerezni az első győzelmet - fogadkozott. 

Négy forduló tapasztalata alapján mi a különbség az NB I. és az NB II. között? - folytattuk a kérdezősködést.

- Kellett ez a pár mérkőzés, hogy belerázódjunk az élvonalba. Itt sokkal gyorsabban történik minden, és kevesebb idő jut gondolkodni. Ahogy egyre több mérkőzést játszunk, úgy leszünk egyre jobbak. 

A diósgyőri 10-es számú támadó 25 góllal lett a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es kiírásának gólkirálya, és tavaly megcélozta a 26-ot, amitől nem sokkal maradt el, cserében a gólpasszok számát sikerült hasonló magasságokba emelni. 

- Idén konkrét számokat nem határoztam meg, igazából minden mérkőzésre úgy készülök, hogy gólt lövök vagy gólpasszt adok, ezzel mentalitással lépek mindig pályára. Ha jön mindkettő, az még jobb - fűzte hozzá.

A zalaegerszegi találkozót követően szombaton hajnalban, de inkább kora reggel gördült be a csapatbusz a DVTK Stadion parkolójába. Hét nappal később pedig a Kisvárda ellen játszik a Diósgyőr hazai pályán.

- Ránk fér a pihenő, ráadásul Zalaegerszegről még győztesen is nagyon hosszú az út Diósgyőrbe. Hétfőn kezdjük a felkészülést a Kisvárda ellen, és ahogy mondtam, szeretnénk a saját közönségünk előtt is nyerni - zárta Lukács Dániel.