- Ugyan a DVTK a nyitányon vereséget szenvedett a PAFC-tól, de utána nyert Mezőkövesden, döntetlent játszott a Pakssal, és legutóbb Zalaegerszegen, majd a Kisvárda ellen is megszerezte a három pontot. Hogyan értékeled a bajnoki rajtot?
- Nagyon jó úton jár a csapat, persze vannak még pótolni való hiányosságok. Jól kezdtük a bajnokságot, az első öt meccsen sikerült háromszor győzni, és játszottunk egy döntetlent is, de úgy érzem, még ennél is több van a csapatban.

- Húszévesen, 2018-ban debütáltál az élvonalban, az utóbbi négy évet viszont az NB II.-ben töltötted, ám most visszatértél a csapattal. Mi a különbség a két osztály között?
- Számtalan különbséget fel tudnék sorolni, azonban ezek közül az a legfontosabb, hogy az NB I. sokkal erősebb, mint az NB II. mind minőségében, mind gyorsaságban. Ám úgy gondolom, sikerült úgy felkészülni a csapatnak, hogy meg tudja állni a helyét az élvonalban is.

- Ózdon születtél, ott is kezdtél focizni, de egészen kiskorod óta Diósgyőrben játszol. Milyen érzés hazai pályán, hazai szurkolók előtt pályára lépni?
- Óriási megtiszteltetés Diósgyőrben játszani, különösen saját nevelésű játékosként. A hazai meccseken mindig tele ismerősökkel a lelátó, mindenki biztat, hatalmas élmény! Napról napra azért dolgozom, hogy minél több örömet szerezzek a szurkolótábornak.

- És egyre többször veszed át a kapitányi szalagot Holdampf Gergőtől.
- Holdi a kapitány, de ha bármilyen okból kifolyólag nincs a pályán, akkor én kapom meg a szalagot. Nagy örömet jelent azt érezni, hogy a Mester és a csapat is bízik bennem.

- Zalaegerszegen 3-1-re nyert a DVTK, hogyan emlékszel vissza erre a sikerre?
- Újabb nagy lökést adott a csapatnak a zalaegerszegi győzelem, mert nem egy szerencsés góllal nyertünk, hanem jó játékkal hoztuk el a három pontot. Követtünk el hibákat, de a mérkőzés nagy részében mi domináltunk, mi alakítottunk ki helyzeteket és mi szereztük a gólokat.

- A Kisvárda ellen is két gól különbséggel nyert a Diósgyőr, ez a meccs milyen volt belülről?
- Jól felkészült a csapat, hiszen az első félidőben mutatott játék nagyon jól sikerült. Jól járattuk a labdát, sok kettő az egy elleni helyzetet alakítottunk ki, és nem hagytunk az ellenfélnek területet. Szerencsére meg tudtuk szerezni a vezetést, amit a legjobb időben meg is dupláztunk, de ezen kívül is több gólt szerezhettünk volna. Többek között én is, de a keresztléc fölé fejeltem a labdát, és szereztünk egy lesgólt is. A szünet után viszont annak ellenére nem a megbeszélt játékot játszottuk, hogy a Mester azt kérte tőlünk, hogy úgy kezdjük a második félidőt, mintha 0-0 lenne az állás. Így több nagy helyzetet engedtünk az ellenfélnek, amit a jövőben el kell kerülni.

- Először nem kapott gólt a DVTK ebben az idényben. Ez is örömteli, különösen egy védőnek, ugye?
- Nem csak a védőknek, hanem az egész csapatnak a dicséretére válik, ha nem kapunk gólt. Védőként ez az elsődleges feladatunk, de az egész csapat védekezik, és az egész csapat támad. Bízom benne, hogy sok ilyen lesz még, mert ha nem kapunk gólt, akkor a matematika szerint biztosan nem kapunk ki.

- A következő fordulóban az MTK ellen játszik a DVTK. Az előző idényben mindkét összecsapáson hazai siker született, ennek megfelelően tavasszal az MTK otthon tudta tartani a pontokat.
- Az MTK jó csapat, és még jobbak is, mint az előző bajnokságban. Legutóbb 4-2-re kikaptunk a Hungária körúton, át is vették a vezetést a tabellán, de egy héttel később ismét mi álltunk az élre, és egyre jobban elhúztunk tőlük, a bajnokság végén pedig a mi nyakunkba akasztották az aranyérmet. Ezzel együtt úgy érzem, van miért visszavágni!