Az elsősorban 3-as - de szükség esetén a 4-es és az 5-ös - poszton is bevethető Szécsi Orsolya egyetemi tanulmányai befejezése után az Aluinvent DVTK hívására tért haza az Egyesült Államokból 2014 nyarán. Az előző idényben tagja volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak, a bajnokságban pedig átlagosan 7 pontot szerzett 3,7 lepattanó mellett.
 
- Több ajánlatot is kaptam különböző európai kluboktól az előző, jól sikerült idény után, de végül a hosszabbítás mellett döntöttem, mert nem telt el nyom nélkül az elmúlt két év, amikor a csapat alapembere lettem, és számomra az is nagyon fontos, hogy egy nagyszerű közösség tagjaként folytathatom.
 
Az előző idényben az Európa Kupában a negyeddöntőig jutott az Aluinvent DVTK, a Magyar Kupát sikerült elhódítani, a bajnokságban viszont Alyssia Brewer és Horti Dóra súlyos sérülése után nem sikerült érmet szerezni. Milyen tervekkel várja az új idényt? - kérdeztük.
 
- A célok nem változtak. Idén is szeretnénk jól szerepelni az Európa Kupában, ámbár tudjuk, hogy az új kelet-nyugati csoportbeosztás miatt rendkívül erős ellenfelekkel találkozunk a csoportkörben - fejtegette Szécsi Orsolya. - A Magyar Kupában csakis a címvédés lehet a célunk, míg a bajnokságban ismét be szeretnénk jutni a döntőbe, bár az egyaránt bajnokok ligája (Euroliga) szereplő Sopron és Győr mellett ez egyáltalán nem tűnik könnyűnek. De a szurkolóinknak megígérhetem, hogy a pályán harcolni fogunk!
 
Augusztus 15-én kezdi a felkészülést az Aluinvent DVTK a következő idényre. Mivel telik addig az idő?
 
- Két évig középiskolába, majd négy évig egyetemre jártam az Egyesült Államokban. A bajnokság végét követően két héttel repülőre ültem, és azóta a régi ismerősöket, barátokat látogatom sorra. Eleinte a pihenésre került a fő hangsúly, mostanában azonban sűrűn megfordulok a konditeremben, és rendszeresen futok, hogy felkészülve érkezzek vissza Miskolcra.
 
- Nem volt könnyű megtartani Orsit, mert több külföldi klubtól is előnyös ajánlatot kapott, ezért örülök, hogy az nálunk folytatja pályafutását - nyilatkozta Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. - A magyar mag egyik alapembere, aki jól ismeri a helyi viszonyokat, és mi is tisztában vagyunk a képességeivel. Kulcsszerep vár rá a következő idényben, ha sikeresen akarunk szerepelni, akkor Orsinak a csapat egyik vezérévé kell válnia.
 
Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!