Összefoglaló 2016. augusztus 6., szombat

DVTK - Honvéd 0-3 (0-2)

Két büntetővel szerzett vezetést a Honvéd az első félidőben, majd közvetlenül a lefújás előtt szabadrúgásból alakították ki a végeredményt.

DVTK - Honvéd 0-3 (0-2)


OTP Bank Liga 4. forduló

Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 0-3 (0-2)

Miskolc, Diósgyőri Stadion, 3797 néző. Játékvezető: Szabó Zsolt (Tóth II Vencel, Horváth Róbert; Takács János, Nazsa Tamás).
DVTK: Antal - Okuka, Lipták, Tamás, Németh M. - Oláh B., Dausvili - Vela, Bognár I., Ternován P. - Bacsa. Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Honvéd: Horváth A. - Botka, Lovric, Bobál D., Hajdú Á. - Holender, Gazdag, Kamber, Hidi - Eppel. Vezetőedző: Marco Rossi.

 

Csere: Hajdú helyett Baráth az 54., Oláh B. helyett Nikházi az 56., Okuka helyett Griffiths a 63., Holender helyett Nagy G. a 70., Eppel helyett Bobál G. és Vela helyett Nono 80. percben.
Sárga lap: Lipták a 47., Gazdag a 65., Nono a 90+2. percben.
Gólszerző: Eppel (0-1, 11-esből) a 3., Eppel (0-2, 11-esből) a 45+1., Koszta M (0-3) a 90+3. percben.

Kulcspillanatok

3. perc: DVTK - Honvéd 0-1
Büntetőhöz jutott a Honvéd, amit Eppel a léc alá lőtt

45+1. perc: DVTK - Honvéd 0-2
Újabb büntető a Honvédnak, Eppel ezúttal a bal alsó sarkot választotta

90+3. perc: DVTK - Honvéd 0-2
Koszta Márk tekert jobbról a kapu rövid oldalába szabadrúgásból

Edzői értékelés

Horváth Ferenc: - Nagyon nehezen indult a mérkőzés, rögtön a 3. percben vezetett az ellenfél. Mind a két, első félidőben kapott gólt nagy egyéni hiba előzte meg, ezt még nem bírjuk el. Az első félidei játékunk egyébként nem volt rossz, gyorsak voltunk, odaértünk a kapu elé, a második gól azonban komoly bajba sodort mind az eredmény miatt, mind lélektanilag. A második félidőben nem tudtunk úgy játszani, mint az elsőben, nem volt bennünk átütőerő, a Honvéd megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
Hozzá kell tennem, ha követni szeretném az MLSZ külföldiekkel és fiatalokkal kapcsolatos ajánlásait, akkor nagyon nehezen tudok belenyúlni a mérkőzésbe. Ma a három külföldi volt a legjobb a csapatban, de közülük kettőt le kellett hozni annak érdekében, hogy változtatni tudjak, hiszen a kispadon is külföldiek ültek.

Marco Rossi: - A mérkőzést megérdemelten nyertük meg akár ezzel a különbséggel is. Természetesen szerencsénk volt, hogy már a mérkőzés elején büntető kaptunk, és meg tudtuk szerezni a vezetést. Alapvetően jó mérkőzést játszottunk sok lehetőséggel, ellenfelünknek sokkal kevesebb helyzete volt, mint nekünk.
Szeretném megköszönni, és egyúttal gratulálni a Honvéd szurkolóinak, hogy ma is elkisérték a csapatot, és mindig támogatnak minket. Ugyanakkor szeretnék gratulálni a miskolci közönségnek is, mert mindig olyan közeget teremtenek a Diósgyőri Stadionban, ahol azt érezzzük, futballmérkőzésre érkeztünk. Ma is végig biztatták a csapatukat, végig énekeltek, ilyennek kell lenni egy labdarúgó mérkőzésnek. Az FTC és a DVTK stadionjában szoktuk azt érezni, hogy valódi futballmérkőzésen vagyunk.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!