A DVTK második sakkcsapata vasárnap Nyíregyházára látogatott, ahol a jó erőkből álló hazaiakkal vették fel a versenyt, sakkmérkőzésen szokatlan kulisszák előtt. A Continental Arénában ugyanis aerobic bajnokság zajlott, így a sakkozók sportos hölgyek környezetében, kellemes zenei aláfestés mellett tologathatták a figurákat. A piros-fehérek erős összeállításban érkeztek, ami jó eredménnyel kecsegtetett.

Öt mesterrel ritkán áll fel NB II.-es csapat, a DVTK a rangadóhoz mérten készült és ült asztalhoz. 
A derbi két gyors remivel kezdődött, majd beindult a diósgyőri gőzhenger. Sorozatban 7 partit sikerült nyerni, ennek megfelelően már csak a győzelem aránya volt kérdéses. A végén csattant még egyet az ostor, így kiütéses, 10-2 arányú győzelemmel a csapat megerősítette vezető helyét a tabellán. 

A diósgyőri sakkozók tudták, mit jelent piros-fehérben Nyíregyházán játszani, és esélyt sem adva az ellenfélnek, magabiztosan nyerték meg a mérkőzést. 

A következő fordulóban, október 29-én a Debreceni Sakkiskola-Kwizda II. csapatát fogadjuk a lillafüredi Hunguest Hotel Palotában.

NB II. Barcza csoport, 2. forduló

Nyíregyházi SISE - DVTK II. 2-10

Győzött
FM Zámbó Zoltán
FM Dede Ernő
FM Dr. Füsthy Zsolt
Dobai Szabolcs
Papp Ábel
Baló Tamás
Horváth Kristóf
Baló Tamás

Döntetlen
IM Kis Pál
FM Dr. Ág Norbert
Najgebauer Szemjon
Ács Gábor

- Jól küzdöttek a játékosok, abszolút tudatában voltak a tétnek, egy pillanatra sem vesztették el a koncentrációt - értékelt Dr. Mátyás Imre, szakosztályvezető. - Ilyen arányú győzelemre nem számítottunk, de a játék képe alapján teljesen megérdemelt a különbség. Zámbó Zoltán, Dede Ernő és dr. Füsthy Zsolt egyaránt első győzelmüket aratták a DVTK színeiben, amihez külön gratulálunk. 

A bajnokság állása

1    DVTK II. 18.5
2    Hajdúböszörményi SE 15
3    Bajnok Sakkiskola 15
4    Szirmabesenyő SSE 15.5
5    Mezőkövesd SE 13.5
6    Debreceni Sakkiskola Kwizda II 11.5
7    Edelényi VSE 11
8    Tiszavasvári SE 10.5
9    Debreceni Sakkbarátok 10.5
10    Hajdúszoboszlói SSE 8
11    Kazincbarcika VSC 7.5
12    Nyíregyházi Sportcentrum 7.5