A mérkőzésre nem utazott el Mark Guggenberger, a miskolciak kanadai kapusa, ugyanis sérülése nem jött helyre, így a 19 éves Adorján Attila most debütált a MOL Ligában. Alaposan belekezdtek a Jegesmedvék, ugyanis nem telt el két perc, és két helyzet után meg is szerezték a vezetést. Tóth a kaput megkerülve próbálta behúzni a korongot a hálóba, Lindoff először még védett, másodjára azonban a miskolci csatár már betalált (0-1). Ezután Adorján védett egy nagyot, majd emberhátrányba kerültek a vendégek, ám ezt magabiztosan védekezték ki. A 8. percben egyenlített a Dunaújváros: Peterdi kékvonalas lövése átcsúszott Adorján mammutján (1-1). Felpörgették a tempót a Jegesmedvék, Lindoffnak Somogyi, Dansereau, Hajós majd Leppanen lövését is védenie kellett, majd Somogyi a kapuvasat találta el. Ekkor csak a hazai kapus sorozatos védései tartották meccsben az Acélbikákat, akik teljesen beszorultak a saját harmadukba. A 16. percben a Jegesmedvék kerültek emberfórba, ám ezt nem sikerült kihasználni. A 19. percben Azari egy védő szorításában lőtt, de Adorján védett. Tíz másodperccel a vége előtt Galanisz kapott zseniális passzt, egyedül ugorhatott ki, de szólóját védte Lindoff.

Cseter jókor érkezett

A második harmad elején a hazaiak játszhattak emberelőnyben, amely alatt csaknem Pavuk lőtt gólt. Végül a Dab nem tudott élni ezzel a lehetőséggel. A 8. percben Azari hagyott ki egy üres kapus helyzetet. Némileg kiegyenlítettebb lett a játék, és a Miskolc megint nem tudott gólra váltani egy emberelőnyt. A 18. percben aztán újra megszerezte a vezetést a vendégcsapat. Miskolczi húzta meg a bal szélen, középreadása éppen az érkező Cseter elé pattant, aki kapásból a hálóba lőtt (1-2).

A végén egyenlítettek a hazaiak

A harmadik harmad elején mindkét kapusnak akadt dolga, amit jól el is láttak. Ismét fölényben játszott a Miskolc, de Lindoff továbbra is jól védett. Nem láthattak szép játékot a szurkolók, inkább a küzdelem dominált. A 18. percben egyenlített a Dab: emberelőnyben McCann lőtte ki a jobb felső sarkot (2-2). Egy perccel a vége előtt Dansereau lövés közben eltalálta az előre hajoló Hruby arcát, a bírók erre kiállították Somogyit 2+2 percre. A hátralévő időben Adorján kétszer is szépen hárított, így a rendes játékidőben már nem esett több gól.

A hosszabbításban két és fél percig 4 a 3 ellen játszhattak a hazaiak, ám sokáig Adorján nagy védéseket mutatott be. Már csak 8 másodperc volt hátra az emberfórból, amikor Azari középreadása Dudasról becsorgott a miskolci kapuba (3-2).

Dunaújvárosi Acélbikák - DVTK Jegesmedvék

3-2 hu. (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

Dunaújvárosi jégcsarnok 600 néző. Játékvezető: Varjú, Vas, Abonyi, Pálkövi
DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.
Dunaújvárosi Acélbikák: Lindoff – Lencsés, Azari, Mátyásy, Hruby, Németh, Szepessy B., Szepessy M., Borbás, Busbacher, Smith, Revák, Magosi, Léránt, Dörök, Odnoga, Peterdi, Nagy, Sijka, McCann Lajcs(k). Edző: Lee Gilbert.

Gólszerző: Peterdi, McCann, Azari ill., Tóth, Cseter
Kiállítás: 8 perc illetve 14 perc

Mayer Péter: Domináltunk, jól dolgoztunk, nagyon sok lehetőségünk volt. Ebben a vereségben éppen a rossz helyzekihasználásunk volt a kulcs. A hosszabbításban végig hátrányban játszottunk, és jellemző erre a meccsre, hogy egy becsorgó góllal nyert a Dunaújváros. Ha jobban koncentrálunk, akkor gólokkal nyerhettük volna meg ezt a mérkőzést.

Lee Gilbert: Kőkemény férfias játék volt, nagyon örülök a győzelemnek.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!