Majoross Gergely megbízott szövetségi kapitány és stábja változtatott néhány dolgon a szlovének elleni mérkőzés után. Az azon a meccsen eltiltott Hári János visszatérhetett és elfoglalta helyét Erdély Csanád és Galló Vilmos között, így Sarauer Andrew lett a negyedik sor centere. 

Nagy Gergő és Benk András helyet cseréltek, utóbbi került a harmadik sorba, míg Nagy a negyedikbe. A védőpárosok változatlanok maradtak, a kapuban Bálizs Bence kezdett, cseréje Vay Ádám volt, míg a sérüléssel bajlódó Magosi Bálint nem léphetett jégre. 

A magyar válogatott kapta az első emberelőnyt rögtön a mérkőzés elején, de nem tudott betalálni belőle. Az első igazi lehetőség a negyedik sortól jött, Terbócs István lőtt, majd Nagy Gergő előtt adódott esély jobb oldalról. 

A harmad közepe táján Kazahsztán veszélyeztetett többet a magyar kapu előtt, de nem talált be. A játékrész vége felé a hazaiak percekre beszorították a magyar válogatottat, majd jött az első magyar kiállítás, de sikerült megúszni. Az első harmad után 0-0 volt az állás. 

A kazahok bekezdtek a második játékrészben, de akadt magyar lehetőség is, Galló Vilmos lövése azonban fölé szállt. Ebben a periódusban a magyar válogatott képes volt percekre a házigazda térfelén tartani a korongot. 

Gólt mégis a kazahok szereztek, Nyikita Mihajlisz verte Bálizst, amikor félmagasan balról behúzta a pakkot a kapuba. 1-0 

A hazaiak nem lankadtak, rendesen megdolgoztatták a magyar kapust. Magyar oldalról Sarauer Andrew előtt adódott lehetőség, de a kapus védeni tudott. 

A harmad ekkor meglehetősen lüktető játékot hozott, a vége felé Varga Arnoldnak volt egy kemény lövése, de a korong a kazah kapus kesztyűjében kötött ki. 

A harmad utolsó perceiben a házigazda emberelőnyhöz jutott, de amikor már úgy tűnt, sikerül betalálnia, Bálizs Bence nagyot védett, így maradt az 1-0-as kazah vezetés. 

Az utolsó játékrész magyar kiállítással kezdődött, amit a hazaiak ki is használtak, Anton Nekrjacs kapott a magyar kapu mögül szép passzt és onnan már nem volt nehéz dolga. 2-0 

Nem sokkal ezután Bartalis István szépíthetett volna, majd Sofron István korcsolyázott át a kazah védelmen és ő már nem hibázott! 2-1 

A gól visszahozta a meccsbe a magyar válogatottat, amely el is kezdett nyomni. Később a kazahok kettő az egyben vezethették a korongot a védelemre, de Bálizs Bence a helyén volt és védett. 

A harmad és a világbajnokság utolsó perceiben a magyar együttes mindent megpróbált. A vége előtt 3:03-al ismét kiállítottak egy magyart, a házigazda pedig nem habozott kihasználni az előnyt, Rimarjev lőtt hatalmas gólt. 3-1 

Nem volt mit tenni, 1:47-tel a vége előtt a magyar válogatott időt kért, levitte a kapust, aki 50 másodperccel a vége előtt visszatért, hogy alig 20 másodperccel később megint lekorcsolyázzon. Gól azonban már nem született, így maradt a 3-1-es kazah győzelem. 

Divízió 1/A világbajnokság

április 29., hétfő, 8:30 Magyarország–Dél-Korea 1-5
április 30., kedd, 15:30 Fehéroroszország–Magyarország 3-1
május 2., csütörtök, 8:30 Litvánia–Magyarország 1-4
május 3., péntek, 15:30 Magyarország–Szlovénia 0-6
május 5., vasárnap, 15:30 Kazahsztán–Magyarország 3-1

forrás:MJSZ jegkorongszovetseg.hu