Összefoglaló 2019. december 22., vasárnap

Aluinvent DVTK - TFSE-MTK 85-74

A Női kosárlabda NB I. A-csoport 12. fordulójában a TFSE-MTK együttesét fogadta az Aluinvent DVTK. Az első negyedben mutatott nagyszerű játékot a második félidőben nem várt izgalmak követték, de végül 85-74 arányban a piros-fehérek diadalmaskodtak, itthon tartva ezzel a győzelemért járó pontokat.

Aluinvent DVTK - TFSE-MTK 85-74


Jól kezdte a mérkőzést az Aluinvent DVTK, Morrison faultos kosarával indult a pontgyártás, majd Arsenic duplájára Pusztai válaszolt és Walker-Kimbrough is szórt egy triplát (8-2). Mivel a következő öt pontot szintén a hazaiak jegyezték, a TFSE fiatal edzőnője kénytelen volt időt kérni (13-2). Ez sem igazán hatott, mert a fővárosiak továbbra is gyengén dobtak, miközben a csereként beállt Kiss Angelika értékesítette az egyik büntetőjét, Shatori pedig újabb csont nélküli triplát hintett. Igaz, a túloldalon Süle is bemutatott egy hasonló dobást, megtörve ezzel csapata gólcsöndjét (17-5). A folytatásban kiszakadt a gólzsák, de ebből is a Diósgyőr jött ki jobban. Elsősorban Kányási Veronika szép egyéni akciója, vagy éppen Kiss szépen kivezetett középtávolija ragadtatta tapsra a nézőket, míg a TFSE-ben a légiósok vitték a prímet. A negyedet Kányási hárompontosa zárta le, tisztes diósgyőri előnyt mutatott az eredményjelző (30-12). 




Négy TFSE-ponttal indult a második negyed, mire Goree bevágott egy hármast, majd egymás után két bátor betörést is Katona fejezett be pontosan, húsz pont fölé tornázva ezzel a különbséget (37-16). A negyed feléhez közeledve a Jenkins-lányok kosaraival valamint Doktor Anna hármasával zárkóztak a kék mezesek. Morrison centergólja bizony nagyon kellett már (39-26). A következő percekben nem változott a differencia, 44-31 után több mint két perc volt hátra a nagyszünetig, de már csak Walker-Kimbrough ziccerét, illetve hazai időkérés gyümölcseként egy kidolgozott figura végén Goree palánkos találatát jegyezhettük fel (48-31).

 

Pontszegényen kezdődött a második félidő, három és fél perc alatt testvériesen öt-öt egységet produkáltak a csapatok. A folytatásban leginkább A. Jenkins aktivizálta magát, miközben Medgyessy alapvonali bejátszását Skoric váltotta pontokra (55-40). A játékrész közepén a DVTK teljesen elveszítette a játék ritmusát, míg a vendégek a Jenkins-nővérek vezérletével tíz ponton belülre jöttek (55-46). Cziczás lászló időkérése sem hozott változást, a TFSE lendületben maradt, a hazai drukkerek Ziomara 2+1-es akciójának örülhettek (58-52). A negyed hajrájában Morrison őrizte meg újfent a hidegvérét egy dobásnál, majd Bernáth után Goree is bedobálta a büntetőit (62-56).

 

C. Jenkins könnyű kettesére egy Zio-bünti volt a válasz, majd A. Jenkins villant, teljesen nyílt lett a meccs, kész szerencse, hogy Morrison tartotta a lelket a csapatában (65-60). Egy Megyó-tempóval folytatódott a találkozó, ugyanakkor nehezítette a piros-fehérek helyzetét, hogy ekkor már Walker-Kimbrough és Morrison neve mellett is négy személyi hiba állt. Nagyon kellett Goree higgadt duplája és Medgyessy két büntetője, mert a másik oldalon Bernáth is bebrusztolt egy gólt (71-63). Chanise Jenkins hármasára Morrison reagált egy hasonlóval, holott ez nem a fő műfaja. Amikor három és fél perccel a mérkőzés vége előtt a hárompontos vonalon túlról Cyesha váratlanul elsüllyesztette a vendégek gyűrűjében a labdát, minden diósgyőri drukker fellélegezhetett kicsit (77-66). Az időkérés után Chanise Jenkins egy újabb triplával nyomatékosította, hogy a fővárosiak sem adták fel a küzdelmet, ráadásul a következő öt pontot is ő csinálta meg testvérével, nem csoda, hogy ezúttal a hazaiak kértek időt (77-74). Rendkívül kiélezett hajrára számított mindenki, Goree csak az egyik büntetőjét értékesítette, míg Shatori egyiket sem, de az amerikai akcióból javított (80-74). A ráncokat Morrison akciógólja simította ki véglegesen, Medgyessy hármasa már csak hab volt a tortán (85-74).

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 12. forduló

Aluinvent DVTK - TFSE-MTK 85-74 (30-12, 18-19, 14-25, 23-18)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezetők: Nagy Viktor, Fodor Attila, Hervay Tibor.
DVTK: Medgyessy 10/6, Pusztai 5, Walker-Kimbrough 14/6, Goree 17/6, Morrison 23/3. Csere: Kiss A. 5, Kányási 5/3, Škorić 2, Katona 4, Zele, Szücs R. Vezetőedző: Cziczás László.
TFSE-MTK:  C. Jenkins 29/18, Bernáth 9/3, Miháczi, A. Jenkins 20/3, Arsenić 7. Csere: Németh, Doktor 3/3, Kováts 2, Süle 4/3, Boros. Vezetőedző: Magyar Bianka.

Edzői értékelések

Cziczás László: - Vegyes érzelmeim vannak, ugyanis az első negyed után úgy tűnt, eldöntöttük a mérkőzést. Működtek a támadásainak és jól is védekeztünk. Aztán hiába kértem, a második félidőt nem úgy kezdtük, ahogy kellett volna, döcögőssé vált a támadójátékunk. Azért azt ne felejtsük el, hogy kellemetlen stílusú ellenfelünk ma sem adta olcsón a bőrét. Három negyeden keresztül gyakorlatilag ritmustalanul játszottunk, és így is hoztuk a mérkőzést. Ebben rejlik a csapat ereje, hogy nem kimondottan jó játékkal is tudunk mecseket nyerni. Karácsony után azon fogunk dolgozni, hogy a játékunk is javuljon.

Magyar Bianka: - Gratulálok a csapatomnak, hiszen sikerült szoros meccset játszanunk a nagyszerű játékosokat felvonultató DVTK ellen. Büszke vagyok a játékosaimra, felkészültünk a mérkőzésre és tartottunk magunkat a tervhez. A szünetben megbeszéltük a hibáinkat, és megbeszéltük, hogy mi nem az a csapat vagyunk, aki kijött az első negyedben. Fokozatosan feljöttünk és a végjátékban három pontra megközelítettük ellenfelünket. A rutintalanságnak köszönhetően lett a végére tíz pont fölötti a különbség.

Az újévben először január 4-én szombaton lép pályára az Aluinvent DVTK mégpedig hazai környezetben. Az UNI Győr Mély-Út elleni mérkőzés 18 órakor kezdődik a Generali Arénában.