Összefoglaló 2020. március 14., szombat

Fehérvár - DVTK 1-1 (0-0)

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában Székesfehérvárott zárt kapuk mögött játszott a DVTK. Az első félidőben Branislav Danillović több hatalmas bravúrt is bemutatott, de diósgyőri helyzeteket is láthatattak a televízió nézők, gólt azonban nem. A második félidőben létszámelőnybe került a DVTK, a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg. Azonban mégsem szakadt meg a DVTK idegenbeli veretlenségi szériája, mert a lefújás előtt Haris Tabaković egyenlített. A találkozó után a diósgyőri játékosok és a stáb kimentek az üres vendégszektorhoz, hogy ezzel a gesztussal köszönjék meg a szurkolóknak a támogatást, amely ma csak távolból jöhetett

Fehérvár - DVTK 1-1 (0-0)


OTP Bank Liga 25. forduló

MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 1-1 (0-0)

Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Berke Balázs (Georgiu Theodoros, Bornemissza Norbert; Szilasi Szabolcs, Hanyecz Bence).
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Musliu, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri - Bamgboye, Hodžić, Petriak - Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo.
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Brković, Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Rui Pedro helyett Molnár G. a 64., Ivanovski helyett Tabaković a 75., Hodžić helyett Futács a 83., Petriak helyett Milanov a 89., Nikolics helyett Elek a 90. percben.
Sárga lap: Iszlai a 9., Brković a 22., Bamgboye az 51. percben.
Piros lap: Bamgboye a 68. percben.
Gólszerző: Nego (1-0) a 88., Tabaković (1-1) a 90. percben.


Kulcspillanatok

68. perc: Második sárgát, és piros lapot kapott Funsho Bamgboye a Brković elleni szabálytalanságért

87. perc:  A DVTK védeleme többször is blokkolt a 16-os vonalánál, azonban a labda mindig visszapattant, végül Loïc Nego értékesítette a helyzetet, 1-0     

90. perc: Szabadrúgás után Márkvárt ívelését Brković lefejelte, majd Polgár emelése még a felső kapufát találta el, a lepattanót Haris Tabaković közelről a hálóba lőtte, 1-1

Edzői értékelések

Joan Carrillo: - Egyenlő létszámban úgy vélem, több helyzetünk volt, adódott két-három igen nagy lehetőségünk is, azonban a befejezéseknél hiányzott a precizitás. A kiállítás után értelemszerűen nehezebb dolgunk volt, de ekkor is jó mentalitással mentünk tovább, továbbra is győzelemre játszottunk, a DVTK pedig jobbára a védekezéssel foglalkozott és a gyors ellentámadásokban bízott. Az utolsó percben hibáztunk, egy rögzített szituáció után pedig egyenlíteni tudott ellenfelünk, azonban nem szabad ezt az egy percet, egy momentumot kiragadni, a találkozó egészét kell majd kielemeznünk. (vidi.hu)
Feczkó Tamás: -  Nem úgy készültünk, hogy ennyit fogunk védekezni, de a Vidi ránk erőltette az akaratát, jelenleg ők az erősebb csapat. Ez a tavasz eddig arról szólt, hogy hány gólt szerzünk, és eddig mi lőttünk az élvonalban a legtöbb gólt, de ma a csapat megmutatta a másik arcát, hogy nagyon fegyelmezetten tud védekezni is. Volt, amikor a gólvonalról rúgtuk ki a labdát, volt, amikor Danilović védett nagyot, de ma is igazi csapat voltunk. Igaz, nem voltak itt a szurkolóink, de éreztük azt, hogy országszerte több mint tízezren nekünk szurkolnak.
Pontot, pontokat akartunk szerezni, és az utolsó húsz percben benne is lett volna, ha okosabban használjuk ki a létszámelőnyt. Akkor kicsit kapkodtunk, fölöslegesen siettettük a játékot, a támadó harmadban nem annyit birtokoltuk a labdát, mint kellett volna.
Aki a MOL Arénából el tud vinni egy pontot, az nem lehet boldogtalan, főleg úgy, ha közvetlenül a lefújás előtt szerzi a gólt. Ez is az bizonyítja, hogy mentálisan mennyire rendben van a társaság, még a 88. percben kapott gól után is van erőnk egyenlíteni. 
Nálam Branislav Danilović volt a mérkőzés embere, mert több olyan bravúrt mutatott be, amire az utóbbi időszakban nem volt példa, nem is kellett. Mindig mindenki hozzá tud tenni a játékhoz, és vannak extra teljesítmények, ma Dani tartott a mérkőzésben minket, különösen az első félidőben, amikor nem úgy ment a játék, ahogy szerettük volna.
Tudjuk jól, hogy a televízió előtt nagyon sokan szurkoltak nekünk, és ahogy a szurkolótáborunk elbúcsúztatott minket a Székesfehérvárra indulás előtt, az a minimum, hogy a találkozó utáni "közös képet" megcsináltuk ezúttal is. Lélekben ezúttal is velünk voltak, és nagyon szurkoltak. Ezzel háláltuk meg a szurkolók bizalmát, szimpátiáját, és amit értünk tettek.