Összefoglaló 2020. május 30., szombat

DVTK - Mezőkövesd 1-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában, a koronavírus-járvány következtében elrendelt veszélyhezet miatt tartott kényszerszünetet követő első mérkőzésen a DVTK hazai pályán játszott a Mezőkövesd ellen. Végig hatalmas küzdelem zajlott a pályán, ami tűzben tartotta a közönséget, és végül az ezen az estén a csapatkapitányi karszalagot viselő Iszlai Bence újabb büntetőből szerzett góljával itthon tartotta a három pontot a DVTK.

DVTK - Mezőkövesd 1-0 (0-0)


OTP Bank Liga 26. forduló

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 1-0 (0-0)

Miskolc, DVTK Stadion, 2255 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Albert István, Buzás Balázs; Karakó Ferenc; Solymosi Péter).
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Szűcs K., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Meskhi, Pillár, Vadnai - Szeles, Berecz Zs. - Pekár, Nagy D., Vajda S. - Jurina. Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Szeles helyett Karnitski, Pekár helyett Cseri, Jurina helyett Zivzivadze mind a 46., Nagy D. helyett Beširović az 57., Rui Pedro helyett Molnár G. és Ivanovski helyett Tabaković a 72., Vajda S. helyett Takács T. a 84., Hasani helyett Egerszegi a 87., Kiss T. helyett Korbély a 90+3. percben.
Sárga lap: Szeles a 10., Vajda S. a 40., Berecz Zs. a 45., Feczkó (a kispadon) a 45., Kiss T. az 56., Farkas D. a 75., Karnitski a 78., Meskhi a 81., Szapanos a 82., Takács T. a 85., Bukrán (a kispadon) a 90+4.  percben.
Piros lap: Karnitski a 88. percben.
Gólszerző: Iszlai (1-0, 11-esből) a 83. percben.


Kulcspillanatok

83. perc: Hasani jobb oldali beadása után egy védőről pattant át a hosszúra a labda, majd Vági lövését blokkolták a védők. Farkas kivárt a felszabadítással Molnár közbelépett, amikor buktatták. 11-es a DVTK javára! Iszlai Bence állt a labda mögé, és nagy erővel a bal fölső sarokba lőtt, 1-0

88. perc: Második sárgát és piros lapot kapott Aliaksandr Karnitski a Kiss elleni szabálytalanságért

Edzői értékelések

Feczkó Tamás: - Még nem vagyunk olyan szinten, mint amikor befejeződött a bajnokság, ezért be kell osztani az erőt, ha olyan szinten akarunk játszani, mint a második félidőben. Annak örülök, hogy ekkor a mezőkövesdi kezdő volt a pályán, és ellenük tudtuk bemutatni ezt a játékot. A kupadöntőben viszont sok sikert kívánok nekik! 
A mérkőzés előtt is elmondtam, Szűcs Kornél nem ajándékba kapta ezt a lehetőséget, keményen megküzdött érte. Hozzáteszem, ha nem bíztam volna benne, vagy a társai nem bíztak volna benne, akkor biztosan nem kerül a kezdőcsapatba. Meghálálta a bizalmat, értékes tagja lehet a jövő Diósgyőrének.
A csapat célja, hogy a lehető legtöbb mérkőzést nyerje meg a hátralévő hétből. Az én személyes célom pedig az, hogy megközelítsem azt, amit a múlt héten elhunyt kiváló kosaras, és kiváló ember Sitku Ernő életében elért.
Kuttor Attila: - Egy héten belül a harmadik mérkőzésünket játszottuk, és jövő szerdán vár ránk a kupadöntő, ezért a meccsterv elkészítésekor sok mindent kellett figyelembe venni. A cserék egy része tervezett volt, a többi pedig a mérkőzés alakulásából következett. Mind a két csapat nyerni szeretett volna, ezért alakultak ki a lehetőségek a kapuk előtt, amiből nekünk egyet sem sikerült kihasználni. Egy kiegyenlített mérkőzésen egy 11-essel győzött a DVTK.