Beharangozó 2020. június 13., szombat

Feczkó Tamás: Minden meccset szeretnénk megnyerni

Kaposvárra látogat a hétvégén a DVTK. Feczkó Tamás vezetőedző elmondta, nem csak vasárnap, hanem a bajnokság összes hátralévő mérkőzésén a győzelem a cél.

Feczkó Tamás: Minden meccset szeretnénk megnyerni


A DVTK - ZTE mérkőzés után le sem tagadhatta volna Feczkó Tamás, hogy a pontszerzés ellenére rendkívül szomorú

- Valóban nagyon szomorú voltam, de nem csak én, hanem a labdarúgók és érthető módon a szurkolók is - reagált a sportszakember. - Azóta eltelt néhány nap, és azt mondom, örülnünk kell annak, mert hatalmas előrelépés, hogy egy hazai döntetlen már csalódást jelent. Eljutottunk arra a szintre, hogy most már úgy utazik Diósgyőrbe a legtöbb csapat, hogy egy ponttal boldogok lennének, például a kifejezetten támadó felfogású ZTE rendkívül defenzív szerkezetben állt fel. Diósgyőri munkám kezdetén elmondtam, az utolsó percig küzdeni fogunk. Szerdán a vendégek a 85. és a 93. perc között megnyerhették volna a találkozót, viszont az utolsó meccslabda mégis előttünk adódott. Akkor már mindenki a “térdén járt”, de a szívük vitte előre a játékosaimat, mert hajtotta őket a lelátóról érkező biztatás.

Vasárnap-szerda-vasárnap menetrendben játszik a DVTK, hogyan lehet bírni a magyar csapatok számára szokatlan terhelést? - kérdeztük.

- Mindig a legfrissebb játékosokat kell pályára küldeni - avatott be Feczkó Tamás. - Hiába a szakmai tudás, az utolsó öt mérkőzésen az edzőknek némi szerencsére is szükségük van ahhoz, hogy eltalálják a legfrissebbeket, akik hozzá tudnak tenni a csapat teljesítményéhez. Azt hangoztattam egész évben, és a bajnokság újraindulását követően még inkább, hogy minden játékosra szükség van, és tessék, most mindenki megmutathatja, megérdemli a játékperceket, mert sikeres szerepléshez segíti a csapatot.

A legutóbb eltiltott Rui Pedro büntetése letelt, ugyanakkor Dušan Brković begyűjtötte az ötödik sárga lapját, és nem játszhat Kaposvárott. És azt is látni lehet, a sűrű program miatt szükséges a rotációra.

- Most szerdán Molnár Gábor, Hysen Memolla és Dušan Brković is hosszú idő után játszott újra teljes mérkőzést - emlékeztetett a vezetőedző. - Folyamatosan mérjük a labdarúgók fizikai teljesítményét az edzéseken és a mérkőzéseken, és a rendelkezésre álló adatok szerint a komoly sérülések elkerülése miatt többeknek is szüksége van némi pihenőre. A helyükre belépő játékosoknak ez pluszmotivációt jelent, most megmutathatják, lehet rájuk számítani.

Kaposvár a többi eredmény alakulását függetlenül búcsúzott az élvonaltól, így csak a DVTK számára maradt tétje a vasárnapi találkozónak.

- Minden elismerésem Waltner Róberté és csapatáé! Nehéz évet tudnak maguk mögött, de mindent megtettek, és ezután is meg fognak, hogy megnehezítsék az ellenfelek dolgát. Felcsúton is bebizonyították, valódi sportemberek, egy percen múlt a pontszerzésük.

A DVTK kétszer játszott a Rákóczi ellen, Kaposvárott és Diósgyőrben is a hazai csapat nyert. Aki pályára lépett az idegenbeli bajnokin, azt biztosan nem kell külön motiválni.

- Így igaz - bólogatott Feczkó Tamás -, de ettől függetlenül a mi célunk nem változott, a hátralévő mérkőzések mindegyikét szeretnénk megnyerni, így természetesen a kaposvárit is. A hazaiakról lehullott a teher, ezért sokkal nagyobb kockázatvállalással játszhatnak, mint korábban. Számunkra pedig az a legfontosabb, hogy aki diósgyőri mezben pályára lép, az kihozza magából a maximumot, és megnyerjük a mérkőzést.