Összefoglaló 2020. szeptember 15., kedd

A DVTK már pénteken felhívta a figyelmet a rossz interjú helyszínre

Sajnálatos események játszódtak le a szombati DVTK - Budapest Honvéd OTP Bank Liga mérkőzést követő televíziós pályaszéli interjú alatt. A Honvéd játékosát, Gazdag Dánielt, valamint a vendégek sajtófőnökét, Rác Benedeket a DVTK szurkolói inzultálták, amely után félbeszakadt az interjú.

A DVTK már pénteken felhívta a figyelmet a rossz interjú helyszínre


A DVTK a pályarendszabályoknak megfelelően azonnal eljárást indított, de ezzel egy időben kérvényezi, hogy az MLSZ jelenleg érvényes előírásai miatt vizsgálják felül a pályaszéli interjúk készítésének gyakorlatát.  

- Pénteken délután a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége szigorított a járványügyi előírásokon. A szabályozás azonnal életbe lépett, így az M4 Sport televízió nem tudta az OTP Bank Liga 4. fordulójában a szokott helyszíneken, az erre kijelölt nyilatkozó falaknál elkészíteni az interjúkat - mondta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs- és marketing igazgatója. - A DVTK - Honvéd mérkőzés előtti napon Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke felhívta az MLSZ és az M4 Sport illetékeseinek figyelmét, hogy nem szerencsés a helyszínválasztás közvetlenül a lelátó előtti részen. Sajnos ez már a péntek esti FTC - Paks mérkőzésen is bebizonyosodott, amikor az M4 Sport pályaszéli interjúja alatt a Ferencváros egyik játékosát inzultálták a nézőtérről.

A DVTK rendkívül sajnálja a történteket és elnézést kér Gazdag Dánieltől, Rác Benedektől, a vendég Budapest Honvédtól, valamint az M4 Sport televízió munkatársaitól, de ezzel egy időben kérvényezzük, hogy az MLSZ jelenleg érvényes előírásai miatt vizsgálják felül a pálya széli interjúk készítésének gyakorlatát - tette hozzá dr. Világi Péter, aki még egy problémára reagált a mérkőzéssel kapcsolatban..

A szombati mérkőzés közvetítésével kapcsolatban a meccset a televízió képernyője előtt követő szurkolóink több helyről jelezték a klub felé, hogy érzésük szerint a zajmikrofonokban jobban hallatszódott a maroknyi vendégtábor, mint a diósgyőri - szokás szerint - rendkívül nagy számban megjelenő hazai ultrák. A problémát azonnal felvetettük az M4 Sport munkatársainak, akiktől azt a választ kaptuk, hogy a mérkőzésen az eddigi gyakorlatnak megfelelően két zajmikrofon került kihelyezésre a két alapvonal közelébe. A DVTK kérte az eset kivizsgálását - fejezte be a kommunikációs- és marketing igazgató.