Alexandre Kalandadze egy ismerőst is talál a diósgyőri öltözőben, hiszen tavaly ősszel játszott Szűcs Kornél ellen U21-es válogatott mérkőzésen

- Két fiatal játékossal erősít a DVTK, mindketten az elismert utánpótlás-nevelő Dinamo Tbilisi akadémiájáról érkeznek kölcsönbe - tájékoztatott Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója. - A kölcsönszerződés lejárta után végleg megszerezhetjük a korosztályos válogatott labdarúgók játékjogát, csak rajtuk múlik, hogy meggyőzzék a szakmai stábot arról, hogy nyáron kivásároljuk őket.

- Ballábas játékosként balhátvédet és belső védőt is tudok játszani - mondta magáról Aleksandre Kalandadze, aki a Sandro becenévre hallgat. - Rendszeresen játszom a grúz korosztályos válogatottban, és néhány felkészülési mérkőzésen már a Dinamo Tbilisi első csapatában is pályára léptem. Szeretnék a DVTK-ban tovább fejlődni, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy egy év múlva véglegesítse a klubvezetés a kölcsönszerződésemet.

- Én is a Dinamo Tbilisi akadémiájáról érkeztem, csatár és szélső poszton játszom - vette át a szót az egy évvel fiatalabb Gio, azaz Giorgi Omarashvili. - Sandróhoz hasonlóan grúz korosztályos válogatott vagyok. A Diósgyőrben mutatott teljesítményemmel büszkévé akarom tenni a családom, mert az egyúttal azt jelenti, hogy a csapatnak és nekem is jól megy a játék.

 

Névjegy

Aleksandre Kalandadze

Vezetéknév: Kalandadze
Keresztnév: Aleksandre
Születési idő: 2001. május 9.
Születési hely: Tbiliszi (Grúzia) 
Állampolgárság: grúz
Magasság: 185 centiméter
Poszt: védő

Sikerei
U19-es válogatott 16/0
U17-es válogatott 7/0

Pályafutás
2020/2021 Diósgyőri VTK (kölcsönben, NB I.)
Dinamo Tbilisi Akadémia

 

Giorgi Omarashvili

Vezetéknév: Omarashvili
Keresztnév: Giorgi
Születési idő: 2002. február 10.
Születési hely: Tbiliszi (Grúzia)
Állampolgárság: grúz
Magasság: 190 centimeter
Poszt: támadó

Sikerei
U18-as válogatott 5/2
U17-es válogatott 7/1

Pályafutás
2020/2021 Diósgyőri VTK (kölcsönben, NB I.)
Dinamo Tbilisi Akadémia
FC Locomotive Tbilisi Akadémia