Összefoglaló 2020. október 29., csütörtök

MK: Békéscsaba - DVTK 0-3 (0-0)

A MOL Magyar Kupa 7. fordulójából a DVTK jutott a legjobb 32 csapat közé. Az első félidőben számtalan helyzetet alakított ki a DVTK, de a lövések nem találtak célt, vagy elakadtak a blokkban. A szünet után Rui Pedro duplájával és Giorgi Omarashvili találatával már gólokban is megmutatkozott a diósgyőri fölény. Sorsolás november 14-én, a következő játéknap pedig január végén következik.

MK: Békéscsaba - DVTK 0-3 (0-0)


MOL Magyar Kupa 7. forduló

Békéscsaba 1912 Előre - Diósgyőri VTK 0-3 (0-0)

Békéscsaba, Kórház utcai Stadion, 500 néző. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Varga Gábor, Szilágyi Norbert).
Békéscsaba: Krnács - Kártyás, Palik, Csicsely, Zelik -  Sipaki, Trescsula - Pap Sz., Katona R., Bónus - Tóth B. Mb. vezetőedző: Tököli Attila.
DVTK: Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J. - Shestakov, Márkvárt, Iszlai, Kalandadze - Ivanovski, Dražić, Grozav. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Shestakov helyett Rui Pedro és Grozav helyett Hasani a 46. Ivanovski helyett Makrai és Dražić helyett Omarashvili a 61., Pap Sz. helyett Kasik a 63., Hegedűs J. helyett Farkas M. a 76., Zelik helyett Varga Z. a 78., Kártyás helyett Piss a 87. percben.
Sárga lap: Sipaki az 52. percben.
Gólszerző: Rui Pedro (0-1) az 57., Omarashvili (0-2) a 71., Rui Pedro (0-3) a 89. percben.

A DVTK jutott tovább a legjobb 32 csapat közé. A 8. forduló sorsolását a november 14-i Bicske - FTC összecsapást követően készítik el.

Kulcspillanatok

57. perc: Diósgyőri szöglet balról, Hasani beadását középen Ivanovskinak sikerült megcsúsztatni, jobbról Iszlai ugyancsak fejjel tette középre, ahol a jól érkező Rui Pedro közelről a hálóba bólintott, 0-1

71. perc: A balról befelé húzó Giorgi Omarashvili két csel után a 16-os sarka közeléből lőtt, a megpattanó labda a kapu hosszú oldalába hullott, 0-2

89. perc: Diósgyőri szöglet balról, Makrai beadása után még kijött a labda, de Rui Pedro mesterien ismerte fel, hogy nem a tömegen keresztül, hanem fölötte vezet a kapuig az út, és a hálóba emelt, 0-3

Edzői értékelések

Tököli Attila: Óriási dolog, amit véghezvittek a srácok a meccsen. Fantasztikusak voltak, le a kalappal előttük. Ennek a meccsnek lesz még következménye, sokan közelebb kerülhetnek az első csapathoz. A fiataljaink megoldották, amit kértünk tőlük. Önbizalommal játszottak, amit tudtak, azt megmutatták. 
Feczkó Tamás: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a békéscsabai fiatalok játékához, mert nagyon jól küzdöttek, harcoltak, és élőfalat húztak a kapujuk elé! Külön kiemelném Krnács Richárdot, aki szenzációsan védett. Ma a továbbjutás volt a lényeg. Nehéz 7-8 ellenféllel szemben a tizenhatoson belül helyzeteket kialakítanunk. Voltak olyan játékelemek, amiket próbáltunk gyakorolni, de nagyon szűk területen folyt a játék. Bízom benne, hogy a hétvégi mérkőzésen is hasonlóan sikeresek leszünk, és pontokkal tudunk hazatérni Kisvárdáról. Sok sikert kívánok a Békéscsabának a bajnokságban!

MOL Magyar Kupa 2020/2021

7. forduló

2020. október 29., csütörtök
16:00 Békéscsaba - DVTK 0-3 (0-0)

6. forduló

2020. október 7., szerda
14:00 Balassagyarmat - DVTK 0-2 (0-1)