A Magyar Birkózók Szövetsége megalakulásának 100. évfordulójának alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen részt vett Dr. Hegedüs Csaba, a Magyar Birkózók Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Magyarország 100. olimpiai bajnoka. Repka Attila, a DVTK és Borsod megye idáig egyetlen olimpiai bajnoka, aki 1992-ben, Barcelonában írta be magát örökre a történelemkönyvekbe. Lőrincz Tamás tokiói olimpia bajnok, és Magyarország legeredményesebb birkózója 15 világversenyről szerzett érmével. Testvére Lőrincz Viktor, olimpiai ezüstérmes birkózó. Deák-Bárdos Mihály, a BAZ megyei Birkózó Szövetség elnöke, Európa-bajnok birkózó. Veres Pál, Miskolc megyei jogú város polgármestere és Kiss János, miniszterelnöki biztos.


A díjátadón Repka Attila az olimpiai bajnokoknak járó Polyák Imre díjat vehetett át, míg a megyei birkózó egyesületek képviselőit és támogatóit centenáriumi díszoklevélben részesítette a magyar szövetség.

A díjazottak egyesületek

É-K-R Mr. Tus Birkózó Iskola, Abaújszántó
Szerencs Városi Sportegyesület
Miskolci Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft.
Miskolci Téglagyári Baptista Sportegyesület
Diósgyőri VTK


 A Magyar Birkózók Szövetsége elismeréseit követően egy kötetlen beszélgetés keretén belül a DVTK fiatal birkózói kérdezhették a sportolókat. A legnagyobb érdeklődés a friss olimpiai bajnok Lőrincz Tamást és a Tokióban szintén dobogóra állható testvérét, Lőrincz Viktort övezte, akik igyekeztek a szép számban megjelenő diósgyőri utánpótlás minden kérdését megválaszolni. A jó hangulatú találkozó végén pedig kezdetét vette az elmaradhatatlan autógramm és fénykép vadászat a 2020-as játékok hőseitől.