2022. 10. 07., péntek (Miskolc, DVTK Aréna - zárt kapus mérkőzés)
DVTK - MÁV ELŐRE SC -ST. Solar

Edzői nyilatkozat

- A találkozó pikantériája, hogy az Extraligából kieső és oda frissen feljutó csapat találkozik a bajnokság kezdete egy héttel, ez mindkét csapatnak jó erőfelmérő lesz a bajnoki rajt előtt. Mi jövő hét szombaton, a fehérvári csapat pedig pár napra rá kezdi meg a szereplését.

A mérkőzésen a tízhetes felkészülésünk végterméke lesz terítéken, remélem, hogy a lányok bizonyítják majd, milyen szinten vagyunk. Ez még persze nem a csúcsformánk, de nekünk az a cél, hogy végig tartsunk stabilan egy erős szintet a szezonban, hiszen nincs rájátszás, így minden meccsen ugyanolyan fontos lesz a lehető legtöbb pontot begyűjtenünk. Úgy gondolom, készen állnak a lányok a feladatra.

A Fehérvár az Extraligára, megerősítette a keretét, stabil bentmaradók lehetnek, ha összeáll a csapatuk. Hiszem, hogy nyerhető mérkőzés lesz, nekünk már csak presztízsből is küzdeni kell majd a DVTK címerért. Most már nem csak azon van a hangsúly, hogy milyen elemeket gyakoroltunk, a lényeg inkább már a játék lüktetése lesz. Szeretnék már olyan röplabdát látni, amit a lányok élveznek, hogy ha megnyílnak a kapuk, akkor a nézők előtt is szórakoztató röplabdát tudjunk játszani. - foglalta össze gondolatait Németh Szabolcs.