Beharangozó 2022. november 5., szombat

Sopronban játszik rangadót vasárnap a DVTK HUN-Therm

November 6-án, vasárnap 14 óra 5 perctől a magyar bajnok ás Euroliga címvédő Sopronnal ütközik meg a DVTK HUN-Therm a Novomatic Arénában. A Tippmix Női NB I. A-csoportjának 8. fordulójának csúcsmérkőzését az M4 Sport televízió élőben közvetíti majd.

Sopronban játszik rangadót vasárnap a DVTK HUN-Therm


Tippmix Női NB I. A-csoport, 8. forduló

2022. november 6., vasárnap (Sopron, Novomatic Aréna)
14:05 Sopron Basket - DVTK HUN-Therm

A mérkőzéssel kapcsolatos technikai információkat és a két csapat elősző szezonban vívott mérkőzéseinek eredményeit ebben a cikkünkben olvashatják.

Ellenfél-leső

A magyar bajnokság és az Euroliga címvédője lesz a DVTK HUN-Therm ellenfele vasárnap. Az előző szezon aranyérmese idén eddig száz százalékos a bajnokságban, nyolc mérkőzésből nyolcat nyerve a tabella első helyéről várják a rangadót. Ugyanakkor a Sopronra is igaz, hogy közvetlen rivális ellen az első mérkőzését fogja játszani a csapat a hazai pontvadászatban. Az Euroligában szintén veretlenek eddig, a Mechelent és a Mersint is idegenben fektették két vállra. A Szuperkupán viszont nem sikerült legyűrniük a Bourges csapatát - ez a soproniak eddigi egyetlen veresége a szezonban tétmeccsen.

Légiósposzton szinte teljesen kicserélődött a Sopron kerete: távozott Briann January, Gabby Williams, Nevena Jovanovic és Stefanie Dolson is (Jelena Brooks maradt), érkezett viszont Brittney Sykes, Alice Kunek, Dragana Stankovic és Ezi Magbegor is. A nyáron bejelentett Courtney Vandersloot személyes okokból nem csatlakozott a kerethez. A magyar mag egyben maradt, a távozó Varga Sára helyére Böröndy Vivien érkezett, a kispadon idén is Gáspár Dávid ül.