Albániában az U17-es Európa-bajnokságon Szinay Szabolcs ezüstérme után a tavaly már az eggyel fiatalabb korcsoportban Eb győzelmet ünneplő Balázs Édának szurkolhattunk. A leány 61 kg-os súlycsoport legjobbjai közt fiatal tehetségünk ezúttal is magabiztosan kezdett.  A legjobb 16 között előbb a görög Karagiannit, majd a negyeddöntőben a lengyel Swierczewskat győzte le technikai tussal úgy, hogy pontot sem veszített.

A fináléba kerülésért Juhász Sándor tanítványa a csütörtök esti programban a már jóval tapasztaltabb Leonie Steigert ellen lépett szőnyegre, aki ellen bár vezetést szerzett végül német ellenfele fordítani tudott, így Éda a bronzmeccsre készülhetett. A másnap este rendezett éremcsatában a román Floriana Popescu várt birkózónkra, akit magabiztosan technikai tussal Balázs Éda le tudott győzni, így a mezőny legfiatalabb indulójaként ismét dobogóra állhatott Európa-bajnokságán a tavalyi U15-ös Eb győzelmét követően, ezúttal bronzéremmel a nyakában.

A DVTK birkózó szakosztálya így az idei korosztályos világversenyek sorában az első megmérettetést igazán sikeresen, egy ezüst- és egy bronzérmet gyűjtve zárta Szinay Szabolcs és Balázs Éda révén.

Fotó: United World Wrestling / Kostadin Andonov