- Boldog vagyok, hogy a próbajáték során sikerült meggyőzni a DVTK szakmai stábját arról, hogy szerződést ajánljanak, amit örömmel fogadtam el - nyilatkozta Godfrey Bitok Stephen az aláírást követően. - Az érkezésem óta eltelt idő nem csak arra volt elég, hogy megismerjék a játékomat, hanem arra is, hogy én is megismerjem a DVTK-t, a helyi körülményeket, és benyomásokat szerezzek az társaimról és a szakmai stáb elképzeléseiről. Napról napra egyre inkább úgy éreztem, számomra Diósgyőr a legoptimálisabb hely, ahol maradni szeretnék, és ezért mindent megtettem az edzéseken és az edzőmeccsen is. Ezért is választottam a DVTK-t a ciprusi lehetőség helyett.

- Ez természetesen a szerződés aláírása után sem változik, fiatal játékosként továbbra is az a fejlődés a legfontosabb célom, és a DVTK-nál folyó szakmai munka megfelelő garanciát jelent számomra - fűzte hozzá.

- Bízom benne, hogy zökkenőmentesen be tudok illeszkedni a csapatba, mert korábban szerepeltem Belaruszban, Lengyelországban és Oroszországban is, így számomra ismerős az európai focistílus, ahol sokkal nagyobb szerepet kap a taktika, mint Afrikában - árulta el.

- A pálya bal oldalán érzem jól magam, balhátvédként és bal oldali szárnyvédőként is szerepeltem korábban. Igazi csapatjátékos vagyok, aki részt vesz az összjátékban, és jól megérti a társai szándékát. Ezeket az erényeimet szeretném kamatoztatni Diósgyőrben is - zárta gondolatait Godfrey Bitok Stephen.

A 22 éves nigériai balhátvéd (de bal oldali középpályásként is használható) Godfrey Bitok Stephen Belaruszban kezde európai karrierjét 19 évesen. Az első év után véglegesítették a kölcsönszerződését, a második év végén pedig értékesítették a játékjogát a Jagiellonia Białystoknak. Az Extraklasában négy mérkőzést játszott, majd kölcsönadták a grúz Dinamo Tbilisinek. Idén tavasszal pedig Oroszországban szerepelt.

Godfrey Bitok Stephen megfelelt minden ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, aláírta a szerződését, ami akkor lép életbe, ha minden szükséges papír rendelkezésre áll. Addig is pénteken délután a csapat után utazott a DVTK ausztriai edzőtáborába, ahol szombaton együtt kezdi a munkát új társaival. 

Névjegy

Vezetéknév: Stephen
Keresztnév: Godfrey Bitok
Születési idő: 2000. augusztus 22.
Születési hely: Jos (Nigéria)
Állampolgárság: nigériai
Magasság: 185 centiméter
Poszt: balhátvéd
Mezszám: 15

Sikerei
Nigériai korosztályos válogatott (U23)

Pályafutás
2022/2023 tavasz Volga Uljanovsk (Oroszország, 2. osztály) 7/0
2022 Dinamo Tbilisi (kölcsönben, Grúzia, 1. osztály) 13/0
2021/2022 ősz Jagiellonia Białystok (Lengyelország, 1. osztály) 1/0
2021/2022 ősz Jagiellonia Białystok II (Lengyelország, 3. osztály) 14/0
2020/2021 tavasz Jagiellonia Białystok (Lengyelország, 1. osztály) 3/0
2020/2021 tavasz Jagiellonia Białystok II (Lengyelország, 3. osztály) 3/0
2020 FC Isloch Minsk Raion (Belarusz, 1. osztály) 27/2
2019 FC Isloch Minsk Raion (kölcsönben, Belarusz, 1. osztály) 24/5
Gee-Lec akadémia (Nigéria)

Játékosmozgás Diósgyőrben (2023/2024 nyár)

Érkezett

Szerződést hosszabbított

Távozott