Összefoglaló 2023. október 14., szombat

DVTK HUN-Therm - VBW CEKK Cegléd 82-41

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 3. fordulójában a VBW CEKK Cegléd együttesét fogadta a DVTK HUN-Therm. A várakozásoknak megfelelően végig kézben tartottuk az összecsapást, és már a szünetben húsz ponttal vezetett együttesünk. A fordulás után szépen fokozatosan tovább nyílt az olló, még úgy is, hogy az utolsó percekre hazai oldalon már igazi csikócsapat volt fent a pályán. A látottak alapján teljesen megérdemelten győzött a DVTK HUN-Therm (82-41).

DVTK HUN-Therm - VBW CEKK Cegléd 82-41


A légiósok szerepeltetésére vonatkozó szabály miatt ezúttal Kaila Charles maradt ki a találkozóra nevezettek közül, a fiatalok közül pedig Toman került a kezdőcsapatba. Nagyon jól kezdtük az összecsapást, Tadić szerezte az első gólt, majd Jovanović és Toman találtak be, a ceglédiek első kosarát Rakita szerezte a 3. percben, dobása mindjárt három egységet ért. (6-3). A következő támadás végén Toman is szórt egy triplát, majd nem sokkal ezután egy önzetlen gólpasszt is kiosztott Aho Ninának, jött is a vendégek időkérése (11-3). Lo Elhadji Malick vezetőedző szavai jótékonyan hatottak az övéire, és bizony a következő periódusban csökkenteni tudták a különbséget (13-9). Aho Tyra és Rakita gólváltása után Grigalauskytė büntetőzött higgadtan (17-11). A negyed hajrájában is mi szereztünk több pontot, ausztrál és litván légiósunk dupláival szemben a Cegléd csapatából csak Kobolák talált be közelről (21-13).

A második negyedben majdnem másfél percet kellett várni az első sikeres dobásra, akkor viszont Garbin örvendeztette meg szurkolóinkat egy szép csont nélküli hármassal. A következő percekben az Aho nővérek szép megmozdulásai okoztak örömöt a nézőtéren. A kék mezesek vészes gólínségének Barnai vetett véget, majd Kobolák is jól célzott (28-17). Tadić közelije után Rakita második hárompontosával lett újra csak tíz pont a különbség, Kányási gólja után időt kértek a látogatók (32-20). A játék az egykori diósgyőri kedvenc Czank Tímea találatával folytatódott, Jovanović szép betörésének azért jobban örültek a szurkolóink. Vincze hármasára Lelik válaszolt a büntetővonalról, majd a szünet előtt megrázták magukat a mieink, Garbin két és Kányási egy hárompontosával egycsapásra húsz pontra duzzadt az előnyünk (45-25).

Úgy kezdődött a második félidő, ahogy az első véget ért, hárompontosokkal. Előbb Jovanović, majd Rakita tüzelt távolról pontosan. A következő négy egységet is a Pest megyei csapat játékosai szerezték, a mieink kísérletei rendre kimaradtak ekkor. Lelik Réka remek passzából aztán Tadić volt eredményes (50-32). A 27. perc elején Darcee hármasával mentünk újra húsz pont fölé, a következő minutában pedig Tyra bátor betörése ért két egységet (56-32). A játékrész hajrájában még Aho Tyra büntetőzött hibátlanul, illetve Lelik dobott egy szép középtávolit, magabiztosan vezetett a DVTK HUN-Therm (60-35).

Jól indítottuk a záró negyedet, csapatkapitányunk szórt egy szép triplát a sarokból, majd egy támadó lepattanót megkaparintva Garbin vette be közelről a ceglédi gyűrűt. Amikor Lelik is betalált, a vendégcsapat mestere időkéréshez folyamodott (67-35). Hiába a megbeszélés, a játék Darcee hárompontosával folytatódott, és beállt együttesünkbe Oláh Fruzsi és Vég-Dudás Anna is, utóbbi hamarosan szép centergóllal vétette észre magát, míg a Cegléd lefagyott (72-35). Czank húzta ki csapat a kátyúba ragadt szekerét egy tempóval, válaszcsapásként Tyra hintett egy csodaszép hárompontost. Toman Petra irigyelte meg ezt, mert ő is távolról vette be a vendégek gyűrűjét, mégpedig kétszer is, a meccs végeredményét Barnai alakította ki (82-41).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 3. forduló

DVTK HUN-Therm - VBW CEKK Cegléd 82-41 (21-13, 24-12, 15-10, 22-6)

Miskolc, DVTK Aréna, 500 néző. Játékvezetők: Török Daniella, Fodor Attila, Dr. Németh Patrik.
DVTK: Aho N. 4, Kányási 10/6, Toman12/9, Jovanović 7/3, Tadić 6. Csere: Grigalauskytė 4, Lelik 6, Garbin 19/15, Aho T. 11/3, Tenyér 1, Vég-Dudás 2, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.
Cegléd: Rakita 11/9, Czank 4, Vincze 5/3, Szerelem-Kobolák 4, Barnai 9. Csere: Kovács 4, Szirony, Andi 4/3, Horváth. Edző: Lo Elhadji Malick.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Mérkőzés utáni értékelések

Völgyi Péter: Tompák voltunk ma fejben, a szabad labdákért való harcban ez meg is mutatkozott. Voltak nagyon jó periódusaink támadásban, de a sok mindenből, amit elterveztünk, csak egy kisebb részt sikerült megvalósítanunk. Ami viszont fontos, hogy kulcsjátékosok kaptak pihenőt a mai mérkőzésen, nagyon jól osztottuk ma el a játékperceket. Azt gondolom, hogy a hátralévő három nap elég lesz arra, hogy kicsit mindenki frissüljön, és megfelelően felkészüljünk a Schio ellen, hiszen egy kiemelten fontos mérkőzés vár ránk jövő szerdán az Euroligában.

Lo Elhadji Malick: Gratulálok a DVTK-nak ehhez a győzelemhez és Völgyi Péternek külön is, akit különösen jól ismerek, hiszen sokáig a játékosa is voltam. Mi ma két céllal érkeztünk erre a mérkőzésre: hogy csökkentsük az eladott labdáink számát, és sikerüljön fejleszteni a támadásainkat. Sajnos azt kell mondanom, hogy ezek közül egyiket sem tudtuk ma megvalósítani, 23 eladott labdánk volt és csupán 41 pontot szereztünk. Jön egy szünet, újra kell gondolnunk a támadásunkat, újra kell gondolnunk a védekezésünket, hogy a szurkolók egy sokkal másabb, sokkal jobb Ceglédet láthassanak a pályán, mint az elmúlt három mérkőzésen.

Toman Petra: Próbáltunk egy aggresszív védekezést megvalósítani ma, úgy gondolom, hogy ez sikerült is. Örülök, hogy támadásban is jól működtünk ma, nekem is kijött a lépés a külső dobásoknál. Már várjuk a szerdai, Schio elleni mérkőzést, remélem, ott is sikerül szép eredményt elérnünk.

Barnai Judit: Nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után, sajnos semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amit előzetesen megbeszéltünk. Ha a pozitív oldalát akarom nézni, akkor az első negyedben partiban voltunk és jól működött a védekezésünk. Sajnos iszonyatosan sok eladott labdánk volt, mi vittük bele magunkat ebbe a -20 pontos hátrányba. Ezen nagyon sokat kell dolgoznunk, mert azokon a mérkőzéseken, amiket meg szeretnénk nyerni, létfontosságú lesz, hogy ne legyen ennyi eladott labdánk.