A miskolci edzéseket követően január 14. és 26. között Dél-Spanyolországban dolgoznak a diósgyőri labdarúgók.

- Igyekszünk minden feltételt biztosítani a zavartalan felkészüléshez, ezért a tavaly már jól bevált helyszínen tartjuk a téli edzőtábort - tájékoztatott dr. Bajúsz Endre. - Sotograndéban idén is kitűnő körülmények és erős ellenfelek várnak a csapatra.

Évértkelőjében dr. Bajúsz Endre előrevetítette, hogy a keretet kívülről és belülről, a saját akadémiáról is szeretné megerősíteni. És az elhangzottaknak megfelelőem érkezett is új játékos a védelem középébe, méghozzá két tapasztalat labdarúgó.

- Az utazó keretet 27 labdarúgó alkotja - folytatta. - Velünk tart a három téli igazolás (időrendben: Tóth Balázs, Marco Lund és Ondřej Bačo - a szerk.) valamint a jövőt szem előtt tartva több fiatal is, biztos vagyok benne, hogy ilyen sokan még soha nem készültek egyszerre a DVTK első csapatával. 
Bényei Ágostont, Jurek Gábort és Bánhegyi Bogdánt azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, és ne feledkezzünk meg arról, hogy az új igazolás, Tóth Balázs is az U21-es korosztályhoz tartozik. 
Rajtuk kívül a DVTK Labdarúgó Sportakadémia további öt növendéke csatlakozott hozzánk. A kapus Dojcsák Bence, az U18-as válogatott középpályás, Szamosi Ádám, a két védő, Demeter Milán és Szőke Áron valamint a támadó Kuznyecov Daniel egyaránt kiérdemelte, hogy belekóstoljon a felnőtt labdarúgásba. Mindannyian edzettek már többet-kevesebbet az első csapattal, és most lehetőséget kapnak, hogy szokják a profi közeget, hiszen övék a nem is olyan távoli jövő. 
Külön örülök, hogy sikerült meggyőzni Kuznyecov Szergej vezetőedzőt arról, hogy megváltoztassa véleményét, és a fia, Daniel is ott legyen a téli edzőtáborban. Az akadémiánk egy kiemelt tehetségeként megdolgozott a lehetőségért.

A DVTK őszi keretéből eddig Karlo Sentić távozott, aki engedélyt kapott arra, hogy máshol kezdje el a felkészülést.

- Nem tudott elutazni az edzőtáborba Bárdos Bence, aki itthon készül a visszatérésre - osztotta meg a DVTK sportigazgatója. - Rajta kívül nem tartott a csapattal Branislav Danilović és Bozhidar Chorbadzhiyski, akikre nem számítunk az első csapatnál, ezért távozásuk elé nem gördítünk akadályt. Jérémie Obounet pedig a több játéklehetőség érdekében várhatóan kölcsönben szerepel tavasszal. 

A DVTK vasárnap délután a Miskolc-Budapest-Malaga-Sotogrande útvonalon érkezik meg a téli edzőtáborba, ahol az edzések mellett öt felkészülési mérkőzést játszik élvonalbeli dán, svéd, kanadai, szerbiai és alacsonyabb osztályú spanyol ellenféllel. A téli edzőtábor január 26-ig tart, február 3-án pedig Debrecenben folytatódik a bajnokság.

FRISSÍTVE

Vasárnap délután az érkezést követően átmozgató edzést vezényelt Kuznyecov Szergej vezetőedző Petar Milčanović erőnléti edző irányításával. Ezt követően vacsora következett, majd 10 órára mindenkinek a saját szobájában kell tartózkodni, 11 órakor pedig alvás.

Hétfő délelőtt edzés vár a labdarúgókra, 18 órától pedig már felkészülési mérkőzésen lép pályára a DVTK a dán Aarhus ellen.


Téli edzőtábor 2024 keret

Akik ősszel is a DVTK első csapatában játszottak

Kapusok
Odyntsov, Artem
Bánhegyi Bogdán (U21,  DVTK LSA)

Mezőnyjátékosok
Acolatse, Elton
Bényei Ágoston (U21)
Bokros Szilárd
Csirmaz István
Edomwonyi, Bright
Farkas Dániel
Feuillassier, Francisco
Gera Dániel
Holdampf Gergő
Jurek Gábor (U21,  DVTK LSA)
Kampetsis, Argyris
Klimovich, Vladislav
Pernambuco
Požeg Vancaš, Rudi
Stephen, Bitok
Szatmári Csaba
Vallejo, Alexander

Új arcok

Új igazolások
Bačo, Ondřej
Lund, Marco
Tóth Balázs (U21)

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia növendékei
Demeter Milán (DVTK LSA)
Dojcsák Bence (DVTK LSA)
Kuznyecov Daniel (DVTK LSA)
Szamosi Ádám (DVTK LSA)
Szőke Áron (DVTK LSA)

Az utazó kereten kívül

Sentić, Karlo
Danilović, Branislav
Bárdos Bence
Chorbadzhiyski, Bozhidar
Obounet, Jérémie

A DVTK programja

2023. december 27., szerda
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2024. január 4., csütörtök
A csapat felkészülésének kezdete (egészségügyi felmérések és fizikai tesztek)

2024. január 6., szombat
Csapatedzések kezdete

2024. január 14-26. vasárnap-péntek
Edzőtábor (Dél-Spanyolország)

2024. január 14., vasárnap
Utazás az edzőtáborba

2024. január 15., hétfő (Marbella Football Center)
18:00 Aarhus GF - DVTK

2024. január 17., szerda
CD Estepona - DVTK

2024. január 20., szombat
Vancouver Whitecaps FC - DVTK

2024. január 24., szerda
Hammarby IF - DVTK

2024. január 24., szerda
TSC - DVTK

2026. január 26., péntek
utazás haza

OTP Bank Liga 18. forduló

2024. február 3., szombat
17:30 DVSC - DVTK