Ráczi Attila 1943. szeptember 18-án született, a DVTK saját nevelésű játékosaként alig 17 évesen, 1960. október 2-án egy DVTK - Győri ETO mérkőzésen (1-1) mutatkozott be az élvonalban, és még ebben évben háromszor be is talált az ellenfelek hálójába. Gólt szerzett a Honvéd, a Ferencváros és a Pécs elleni hazai bajnokikon. A - többek között Albert Flórián, Dalnoki Jenő és Rákosi Gyula neve által fémjelzett - zöld-fehéreket 1960. március 5-én többek között az ő góljának köszönhetően győztük le 20 ezer néző előtt 2-0-ra, de sajnos a Diósgyőr a szezon végén búcsúzott a legjobbaktól, hogy aztán többek között Ráczi Attila góljainak is köszönhetően két év múlva bajnokként térjen vissza az NBI.-be.

Kovács István, Ráczi Attila (jobbra felül) és Dobó Zoltán - DVTK Stadion, 1962. december.

Az 1961/1962-es másodosztályú évben 12 góljával a csapat házi gólkirálya volt, a következő esztendőben 9 gólt szerzett. A feljutás után még két évig szolgálta nevelőegyesületét, 1964. május 17-én egy emlékezetes mérkőzésen az ő góljával győztük le hazai pályán az Újpesti Dózsát. Kiváló teljesítményének köszönhetően folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak. 1964. szeptember 13-án lépett pályára utoljára Diósgyőrben.

A DVTK után Debrecenben és Kazincbarcikán futballozott, utóbbi klubnak technikai vezetője is volt, haláláig Kazincbarcikán élt.

Emlékét megőrizzük!

Fotó: kbsc.hu