Összesen 27 játékos utazott el a téli edzőtáborba, ahol új igazolásként csatlakozott még Doru Popadiuc a kerethez, aminek négy kapus a tagja. Artem Odyntsov 23, Bánhegyi Bogdán és Tóth Balázs 19., Dojcsák Bence pedig mindössze 17 éves.

- Elég speciálisan alakul számunkra a téli edzőtábor, mert négy egészen fiatal kapussal érkeztünk, és ebből a négyből csak Artem dolgozott velünk napi szinten, mert Bogesz és Bazsi Kazincbarcikán, Bence pedig a DVTK második csapatát erősítette - kezdte Tuska János kapusedző. - Ezáltal egy kicsit át kellett alakítani a szokásos felkészülést, mert a fizikális felkészülés mellett a játék taktikai elemeivel is meg kellett ismertetni őket. Ezért nem csak az edzéseken és az elemzések során, hanem a felkészülési mérkőzések közben még a kispadon is arról beszéltem az éppen nem védő kapussal, hogy milyen döntést kell hozni labdakihozatal, játéképítés közben, vagy éppen hogyan kell felkészülni az ellenfél kontratámadására.

A DVTK január 4-én kezdte el a csapatedzéseket.

- Az edzőtábor első részében és még inkább otthon az erőgyűjtés került előtérbe, a bajnoki rajthoz közelítve a frissítésre, a gyorsaság és a reflexek edzésére helyezzük a hangsúlyt. Illetve sokat beszélünk a taktikáról, a kapus szerepéről a csapaton belül különböző játékszituációkban - árulta el.

A mezőnyjátékosoknak sem kellemes a fagyott talaj, de a kapusok számára még sérülésveszélyesebb, ha minden vetődésnél megütik magukat.

- Természetesen más egy jól előkészített pályán, jó időben, nem túl hidegben a kapusok dolga - sorolta a diósgyőri sportszakember. - Már játékosként is azt mondtam, és kapusedzőként is azt vallom, hogy a téli felkészülést nem szeretni kell, hanem becsületesen elvégezni. A kemény munkát itt is elvégzik a kapusok, csak éppen kiváló pályákon, mert jó körülményeket biztosított a klub, minden feltétel adott a minőségi munkához.

Egy edzőtábor kifejezetten alkalmas, hogy alaposan megismerje egymást mester és tanítványa.

- Mind a négy kapus nagyon motivált, munkamániás - mondta a diósgyőri kapusedző. - Tóth Balázzsal például még a vacsoránál is arról beszélgettünk, hogy mikor kell belépnie a két védő közé, és mikor kell előre játszani a labdát, vagy éppen a szélre passzolni. Az edzőtábor tökéletes lehetőség arra, hogy 0-24-ben a futballal foglalkozzunk. Bence nagyon jó visszajelzést kapott az elmúlt fél évben elvégzett munkájáról azzal, hogy egy élvonalbeli felnőtt csapattal végezheti a felkészülést. Mind a négyen érzik az esélyt arra, hogy bemutatkozzanak az NB I.-ben. Őszintén mondom, hogy öröm velük dolgozni, fogékonyak az általam elmondottakra, és minden munkát elvégeznek. Néha még nekem kell rájuk szólni, hogy ne feszüljenek be annyira, legyenek kicsit lazábbak. Szerencsés helyzetben vagyok, mert belső motivációt nem kell keresni, mert az megvan bennük.

Az Aarhus GF ellen 45-45 percet kapott Tóth Balázs és Bánhegyi Bogdán, az Unión Estepona ellen pedig Artem Odyntsov és Bánhegyi Bogdán védett 1-1 félidőt, a harmadik Vancouver Whitecaps elleni meccsen pedig Artem Odyntsov 63, Tóth Balázs pedig 27 percet kapott.

- Minden edzőtáborban fontos kérdés, hogy hány felkészülési mérkőzést tudunk játszani. Talán még nem is voltam olyan edzőtáborban, ahol ilyen sok lehetőségünk lett volna erős csapatokkal találkozni. Igyekeztem a vezetőedzővel egyeztetve a játékperceket úgy elosztani, hogy nagyjából mindenki ugyanannyit kapjon. A harc nyitott, aki a legjobban teljesít, akit a legélesebbnek látunk a DVSC elleni mérkőzés előtt, annak a nevével kezdődik majd a DVTK összeállítása - zárta szavait Tuska János.

Téli edzőtábor 2024 keret

Kapusok
Bánhegyi Bogdán (U21,  DVTK LSA)
Dojcsák Bence (U21, DVTK LSA)
Odyntsov, Artem
Tóth Balázs (U21)

Mezőnyjátékosok
Acolatse, Elton
Bačo, Ondřej
Bényei Ágoston (U21)
Bokros Szilárd
Csirmaz István
Demeter Milán (U21, DVTK LSA)
Edomwonyi, Bright
Farkas Dániel
Feuillassier, Francisco
Gera Dániel
Holdampf Gergő
Jurek Gábor (U21,  DVTK LSA)
Kampetsis, Argyris
Klimovich, Vladislav
Kuznyecov Daniel (U21, DVTK LSA)
Lund, Marco
Pernambuco
Požeg Vancaš, Rudi
Stephen, Bitok
Szamosi Ádám (U21, DVTK LSA)
Szatmári Csaba
Szőke Áron (U21, DVTK LSA)
Vallejo, Alexander

A DVTK programja

2023. december 27., szerda
Az egyéni felkészülés kezdete személyre szabott program alapján

2024. január 4., csütörtök
A csapat felkészülésének kezdete (egészségügyi felmérések és fizikai tesztek)

2024. január 6., szombat
Csapatedzések kezdete

2024. január 14-26. vasárnap-péntek
Edzőtábor (Dél-Spanyolország)

2024. január 14., vasárnap
Utazás az edzőtáborba

2024. január 15., hétfő (Marbella Football Center)
18:00 Aarhus GF - DVTK 3-3 (2-0)

2024. január 16., kedd
Mérkőzés utáni regeneráció

2024. január 17., szerda (Sotogrande, Santa Maria Polo Club)
11:30 CD Estepona - DVTK 1-1 (1-1)

2024. január 18., csütörtök
Edzés

2024. január 19., péntek
Kapusedzés

2024. január 20., szombat (Marbella Football Center)
11:30 Vancouver Whitecaps FC - DVTK 1-0 (0-0)

2024. január 21., vasárnap
Már a focipályán is csinálják Fit4Race program gyakorlatait

2024. január 24., szerda
Hammarby IF - DVTK

2024. január 24., szerda
TSC - DVTK

2026. január 26., péntek
utazás haza

OTP Bank Liga 18. forduló

2024. február 3., szombat
17:30 DVSC - DVTK