11 győzelemmel és +112-es gólkülönbséggel zárta az NB II. C csoportjának őszi idényét a DVTK kézilabda csapata, amit követően pár nap pihenőt kaptak a játékosok a téli felkészülés előtt, ahol csak magasabb osztálybeli ellenfél ellen léptek pályára.

- A téli szünetben két hét teljes pihenőt kapott a csapat, amit követően január 4-én kezdtük meg a felkészülést - kezdte Molnár András vezetőedző. - Ebben a hat és fél hétben kizárólag NB I/B-s csapatokkal mérkőztünk meg. Ezek során egyetlen egy vereséget szenvedtünk csak, míg a többin győzelem vagy döntetlen született. Az utolsó idegenbeli találkozónkon már igazán jó arcunkat mutattuk, de még az utolsó héten is tovább csiszoltuk a formát. Összességében jó úton haladt a felkészülésünk ráfordulva az első bajnoki mérkőzésünkre, hiszen minden a terveknek megfelelően zajlott.

A piros-fehérek a tavalyi drámai ezüstérem után az idei évre eggyel nagyobb célt, azaz a feljutást tűzték ki, aminek ismeretében zajlott a munka.

- Senkinek nem kell elmondani, hogy milyen célokért küzdünk, amit a srácok át is éreznek. A felkészülés során egyetlen egy hangos szó sem hangzott el. A csapatban mindenki tisztában van azzal, hogy a feljutás a célunk és ennek fényében is zajlott a munka. Nagyon bízom abban, hogy ez kitart a bajnokság végig, hiszen nagyon jó az út, amin járunk. Megvan a kémia a csapaton belül és körülötte is, ami jelentős egy együttes életében. Továbbra is küzdünk és harcolunk a céljainkért. A srácok nagyon szeretnék megmutatni a tudásukat magasabb szinten, amit meg is érdemelnek.

A tavaszi idényt egyből rangadóval kezdi Molnár András együttese, amit követően nem sokkal a felsőházi küzdelem is kezdetét veszi, ahol a végső feljutó csapat kiléte is eldől majd.

- A tavaszi idény teljesen más lesz, mint az őszi. Egyből utazunk a közvetlen riválisaink, a Salgótarján és a Vác otthonába utána pedig jön a gyakorlatilag élet-halál harcot jelentő felsőházi küzdelem. Más fajta bajnokság lesz, így is készültünk. A felsőházi rájátszásban élesnek kell majd lenni, de úgy érzem, hogy a srácok képesek arra, hogy elviseljék ezt a terhet. A tavalyi idény ebből kifolyólag is egy kiváló tanuló év volt. Óriásai előnyünk, hogy a csapat többsége már két éve dolgozik együtt, ami mutatja az erőnket. Továbbá a vezetőség is nyugodt légkört biztosít számunkra és ez a fajta nyugalom a munkánkra is pozitív hatással van, amiért hálásak vagyunk - zárta a szakvezető.