- Olyan magasra tettétek magatoknak a lécet, hogy a DVSC elleni döntetlen után arról beszélhetünk, hogy “csak” egy pontot szerzett a csapat.
- Mi az aranyéremért küzdünk, a debreceniek pedig szeretnének bekerülni a felsőházba, így azt gondoltuk előzetesen, hogy nekünk állt a zászló. Viszont az ellenfél kiemelten kezelte ezt a mérkőzést, többen is visszajátszottak az NB III.-as csapatukból, és el kell ismernem, jobbak voltak. Azonban Egyed Balázs kitűnően védett, örülnünk kell az egy pontnak.

- Te egyenlítettél.
- Tipikus csatárgól volt, jókor kellett jó helyen lennem, és egy kiváló átadás után csak az üres kapuba kellett passzolnom.

Boros Gábor (Fotó: Szabó Gábor)


- Számítottál rá, hogy ilyen jól fogtok szerepelni a bajnokságban?
- Már tavasszal is jól teljesített a csapat miután Zoli bácsi (Vitelki Zoltán vezetőedző - a szerk.) átvette az irányítást és a nyáron nem távozott egyetlen kulcsjátékos sem, csak hárman jöttünk fel 1997-es születésűek. Jó összetételű, sokszínű a csapat, ezért igen, számítottam rá, de az öltözőn belül általános magunkkal szembeni elvárás, hogy az élen végezzünk.

- Nem csupán a csapat szerepel jól, hanem te is. 10 gólt szereztél 11 mérkőzésen, amihez hozzájön egy találkozón lőtt egy gól az U18-as csapatban is.
- A futball csapatjáték, én is rengeteget köszönhetek a társaknak, akik nagyon jól szolgálnak ki, a gólok kisebbik részét szerzem csak egyéni akció végén. Fontos, hogy Zoli bácsi bízik bennem, amiért persze meg kellett dolgozni. Az első két mérkőzésen nem nyújtottam olyan teljesítményt, ami elvárható lett volna, ezért a harmadik és negyedik találkozón csak csere voltam, de utána visszaverekedtem magam a kezdőcsapatba.

- Ekkora különbség lenne az U17-es és az U21-es bajnokság között?
- Igen, már csak a védők termete, a játékosok gyorsasága miatt, de a technikai tudás és a játék irama is más. Ez már közel jár a felnőttek focijához. Itt nagyobbak a védők, a párharcokat mégis többnyire én nyerem fejjel és testtel is. Elsősorban gyorsaságban kell még fejlődnöm ahhoz, hogy még jobb legyek és ez alatt egyformán értem a döntéshozatal és a lábam gyorsaságát is.

U21: DVTK - Dunaújváros PASE
Boros Gábor (Fotó: Szabó Gábor)

- Melyik volt a legjobb meccs és a legfontosabb gólod?
- A legfontosabb kétségkívül a Ferencváros elleni találat volt. Személy szerint nekem ez volt az első gólom az idei bajnokságban, a 3. fordulóban, a csapat számára pedig azért, mert 1-3-ról sikerült egyenlíteni, sőt a végén Gresó Mátyás góljával győztünk is. A legjobb meccset pedig a pécsiek ellen játszottuk. Rögtön az elején letámadtuk az ellenfelet, akiket megfogtunk ezzel és a 8. percre már kétgólos előnybe kerültünk. Ezen a mérkőzésen játszottunk eddig a legjobban a bajnokságban, ziccerig játszottuk a helyzeteket, amit sorra értékesítettünk, így lett 6-0 a végeredmény, amiből négyet lőttem én.

- Egy éve szinte berobbantál Diósgyőrbe. A hátadon vitted az U17-es csapatot (16 gól ősszel), alig múltál 16 éves, amikor bemutatkoztál a Ligakupában az első csapatban, mi több, gólt is lőttél a Vasas ellen, majd a téli felkészülést is az első csapattal végezted. Tavasszal viszont teljesen eltűntél, mi történt?
- Sokat beszéltem erről edzőimmel és édesapámmal is, mert a tavasz valóban pocsékul sikerült. Télen felcsillant a remény, hogy az első csapatnál ragadhatok, majd arra készültem, hogy az U21-es csapatban játszok, végül az U17-ben volt szükség rám. Ezt nagyon nehezen tudtam feldolgozni és az edzéseken sem nyújtottam ugyanazt a teljesítményt, mint ősszel. És ami edzésen nem sikerül, az mérkőzésen sem szokott.

- Most viszont ismét lövöd a gólokat és Nyíregyházán újra játszottál a Ligakupában. Ismét cél az első csapat?
- Szeretnék minél többet edzeni, majd játszani az első csapattal, ha lehetőség nyílik rá, akkor az OTP Bank Ligában is, persze ez nem csak rajtam múlik, de én mindent megteszek érte. Azonban nem szeretnék ennyire előre tekinteni, elsősorban az U21-es bajnokságra koncentrálok. Édesapámmal (aki a csehszlovák első osztályban Kassán és Besztercebányán játszott - a szerk.) eleinte arról beszélgettünk, hogy tűzzem ki magam elé a házi gólkirályi címet, azonban most már az egész bajnokság gólkirályi címének megszerzése motivál.

Egy korábbi interjú Boros Gáborral, ahol pályafutásának kezdeteiről is beszél

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!