Férfi kézilabda NB II. Észak-kelet felsőház, 4. forduló

2024. április 20., szombat (Hajdúszoboszló, Városi Sportház)

18:00 OPUS Tigáz Hajdúszoboszló - DVTK

Mi történt eddig?

A DVTK magabiztos játékkal csoportját megnyerve jutott a felsőházba. A diósgyőriek 11 győzelem mellett egyszer szenvedtek csak vereséget az alapszakaszban a CSÉPE Salgótarján ellen idegenben, ami mellett +115-ös gólkülönbséget alakítottak ki. Hazai pályán az egész alapszakaszban magabiztosan őrizte veretlenségét Molnár András csapata, amit felsőházban is tovább tart. A felsőházat a DVTK három győzelemmel kezdte, amivel két pontos előnnyel vezeti a tabellát a szombati ellenfél és a Salgótarján ellen öt fordulóval a szezon vége előtt.

Az OPUS Tigáz Hajdúszoboszló együttese a D-jelű alapcsoportot az első helyen zárta 10 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség mellett +44-es gólkülönbséggel. A felsőház sajátos rendszere miatt viszont a kékek nem hoztak magukkal minden pontvesztést az összevont csoportba, ugyanis háromszor alsóházi együttes ellen nem szereztek két egységet. Így a OTH 11 ponttal az első helyről kezdte meg a felsőházi küzdelmet, ahol Gödöllői győzelem után a Vác ellen ikszeltek, majd a Salgótarjántól kikaptak, amivel a harmadik helyig csúsztak vissza.

Egymás elleni mérleg

A két csapat korábban még nem találkozott egymással, így első alkalommal dől el a két pont sorsa tétmérkőzésen.

Várakozások

Molnár András vezetőedző: A szokásos ritmusban készülünk. A másik csoport éllovasához látogatunk, akik nagyon komoly játékerőt képviselnek. Tiszteljük őket és az elért helyezésüket, de győzelmi szándékkal érkezünk hozzájuk, ahol nagy lépést tehetünk a céljaink felé. A csapaton belül továbbra is remek a hangulat, amire külön is törekszünk. Képesek vagyunk a győzelemre, de abban is biztos vagyok, hogy ehhez nagyon komoly erőket kell mozgósítanunk.

Orosz Gábor irányító: A hangulat folyamatosan jó a csapatban, nem ijedtünk meg amikor pontot vesztettünk Salgótarjánban. Tudjuk, hogy az összes elkövetkezendő meccsünket meg kell nyernünk a felsőházban ahhoz, hogy megszerezzük az aranyérmet. Ehhez mérten készülünk teljesen pozitívan. Várjuk már a meccset, nem becsüljük le az ellenfelünket, de nem is tartunk tőlük. Mindenképpen fontos lesz, hogy a saját játékunkat tudjuk játszani és jó legyen a védekezésünk, mert ha ez megvalósul akkor a gyors játékunkkal meg tudjuk nyerni a rangadót. 

A 4. forduló programja

2024. április 20., szombat

15:30 Hajdúnánás KNKFT - Váci FKA

17:00 Hajdúböszörményi TE - CSÉPE Salgótarján SKC 

17:00 Nyírbátor KC - Gödöllői KC 

18:00 Opus Tigáz Hajdúszoboszló - DVTK

Tabella