A Kiser László edző vezette legénység négy nap alatt megmérkőzött az első osztályban szereplő Espanyol korosztályos együttesével, megtekintette a Barcelona - Almeria (5:0) bajnoki mérkőzést és a Nou Camp múzeumában megemlékezett Kubala Lászlóról. Emellett természetesen kultúrprogramokon is részt vett a csapat.

Nagy várakozás előzte meg az Espanyol elleni barátságos mérkőzést, mely alkalmával betekintést nyerhettünk az első ligás együttes életébe, megtekinthettük annak utánpótlás-bázisát. Nem túlzás azt mondani, hogy minden gyermek álma lehet a látott körülmények között rúgni a labdát. A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, de fiataljaink, dacára a hosszú buszozásnak és a városnéző programoknak Eperjesi Gábor révén még az első félidőben kiegyenlítettek. A második játékrész is szoros küzdelmet hozott. Ekkor Kiser László a keret valamennyi tagjának játéklehetőséget adott. A hetvenedik percben ismét gólt szereztek a hazaiak, majd egy lesgyanús találatot is érvényesnek látott a játékvezető. A 4:1-es végeredményt az utolsó percben állították be a kék-fehérek.

Álom a Nou Campban

Henry, Messi, Eto'o, Xavi. Néhány név azok közül, akiket élőben csodálhattak meg a diósgyőri fiatalok az FC Barcelona - Almeria bajnoki mérkőzésen, ahol az 5:0-ás végeredményről Eto'o három találata mellett, Henry és Alves gondoskodott. Óriási élmény volt látni, ahogy hatvanötezer ember örült egy-egy labdaátvételnek, egy-egy jó passznak, hogy a gólokról már nem is beszéljünk. Bizonyára minden játékosunk fejében megfordult a mondat: "De jó lenne idáig eljutni..."
A csapat még a mérkőzés előtt látogatás tett a Barca múzeumban, ahol labdarúgóink egy csokor nemzeti színű virágot helyeztek el Kubala László emlékfalánál, tisztelegve a legendás magyar előtt, akit a gránátvörös-kékek a klub első száz évének legjobb játékosának választottak. Pedig nem kisebb nevek fordultak meg ebben az időszakban a katalánoknál, mint Maradona, Hagi, Ronaldo, és még sorolhatnánk.
Természetesen a kulturális programok sem maradhattak ki a sorból, felemelő érzés volt a Güel Parkban sétálni, megtekinteni több mint száz éve épülő Sagrada Familia-t, szórakozni a Rambla mutatványosain. Hazafelé jutott idő egy kis városnézésre is Milánóban, amelyből nem maradhatott ki a Duomo, a Scala, de betekintést nyerhettünk az FC Internazionale és az AC Milan stadionjába, a San Siro-ba is.
Az út szponzori támogatásból valósulhatott meg, amiért klubunk ezúttal is köszönetet mond.
- Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk az alatt a 4 nap alatt amit külföldön tölthettünk.Ha csak a focival kapcsolatos élményeket emlitem akkor elmondhatom,hogy láttuk és bejártuk 3 európai élcsapat stadionját és múzeumát,játszhattunk az Espanol U.15-ös csapatával,érezhettük mekkora ünnep egy labdarúgó mérkőzés Spanyolországban,zseniális labdarúgók játékát csodálhattuk,láthattuk mennyire kiemelten kezelik az utánpótlást és sajnos azt is hogy ezen a területen milyen nagy a lemaradásunk.Biztos vagyok benne,hogy csapatom tagjai a pozitív élményektől telve még céltudatosabban és még nagyobb motivációval folytatják pályafutásukat.Köszönet a szponzoroknak az önzetlen támogatásért amivel lehetövé tették,hogy sokunk álma valóra váljon. - nyilatkozta Kiser László.

A játékosok mondták

Török Csaba: Remekül éreztük magunkat, lenyőgöző volt a Barcelona stadionjának mérete, a meccs és a gyönyörű város örök élmény marad.

Sipos Ádám: Nagyon jól éreztük magunkat, nekem a Nou Camp és a Güel Park tetszett a legjobban, de óriási élmény volt látni Barcelona fôutcáján a mutatványosokat is. Remélem lesz még alkalmam látni mindezeket.

Mahalek Marcell: Nagyon jó és szép volt minden a Nou Camp és a Rambla felejthetetlen marad. Óriási élmény volt az Espanyol ellen játszani.