Összefoglaló 2020. október 16., péntek

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Trenčín 2-3

A DVTK Jegesmedvék csapata a Dukla Trenčín ellen lépett jégre a Tipos Extraliga pénteki játéknapján. A gól nélküli első harmadot követően kétgólos előnyre tett szert a vendég csapat, de Rob Flick és Nick Wolff találataival még a második játékrészben sikerült az egyenlítés. A záró húsz percben egy gól született, Valach emberhátrányos góljával három ponthoz juttatta a vendégeket.

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Trenčín 2-3


A pénteki meccsre visszatért a csapatba Vas János, Haralds Egle, Lövei Dávid, Szirányi Bence, Láda Balázs, Révész Marcell és Gőz Balázs is, azonban Magosi Bálint, Mikko Pukka, Kiss Dániel, Galanisz Nikandrosz és Részegh Tamás sem tudta vállalni a játékot. Az első percekben Dave Allison csapatának akarata érvényesült, az első komoly helyzet pedig Kyle Osterberg nevéhez fűződött. Vendég részről Hecl próbálkozása jelentette az első veszélyt Rajna kapujára az 5. percben. A következő cserében pedig Flick megpattanó lövése csattant a kapuvason. Két perccel később az első kiállítás is megszületett a mérkőzésen, Miskolczi Márk ült ki a büntetőpadra. A két perces öt a négy elleni játék nem hozott komoly helyzetet, a miskolci védők hatékonyan juttatták ki a korongot a védekező harmadból. A folytatásban töredezetté vált a játék és kevés igazán nagy helyzetet láthattunk. Bő két perccel a harmad vége előtt Kukucka lökte palánkra Wolffot, de ez a létszámfölény is kihasználatlan maradt.


A második játékrész gyors vendég találattal kezdődött, Hecl használt ki egy létszámfölényes helyzetet (0-1). Mindössze két perccel később megduplázta előnyét a szlovák csapat, egy gyors kontra végén Kukucka volt eredményes (0-2). Ezt követően a másik kapu előtt is kialakult két nagy helyzet, Rokaly lehetőségénél Szirányival szemben szabálytalankodott Bokros, így két perces emberelőny következett. Az öt a négy elleni játék során Egle cselezgetett a kapu közvetlen közelében, középre tett korongjára pedig Flick csapott le, és emelte a korongot a felső sarokba (1-2). A harmad második felében mind a két csapat kihasználatlanul hagyott egy-egy emberelőnyt, majd amikor már azt hihettük, hogy vendég előnnyel zárul a harmad megszületett az egyenlítő találat. Egle lövése után a korong kipattant a vendégek kapusáról, a játékszert pedig Wolff találta meg elsőként és közelről a kapuba lőtt (2-2).

 

A záró harmadban nagy sebességgel kezdtek a csapatok, mindkét kapu előtt alakultak ki nagy helyzetek. A játék 49. percében Ferenyi térddel szabálytalankodott Rokaly Szilárddal szemben, de az öt a négy elleni játék során a vendégek tudtak a kapuba találni. Egy védekező harmadban megszerzett koronggal Valach indult meg, Rajna mellett elhúzta a korongot és a felső sarokba emelt (2-3). Ezt követően nagy rohamot indított az egyenlítésért Dave Allison csapata, Valent kapusnak többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy ne legyen újra egyenlő az állás. A hajrába érve a vendég csapat túl sok mezőnyjátékossal tartózkodott a jégen, így miskolci emberelőny következett, valamint Rajna helyére mezőnyjátékos érkezett, de az eredmény már nem változott.  

Tipos Extraliga

Alapszakasz - 1.forduló

2020. október 16. 18:00

DVTK Jegesmedvék - HK Dukla Trenčín 2-3 (0-0, 2-2, 0-1)

Miskolci Jégcsarnok, 690 néző, játékvezetők: Stano, Müllner, Ordzovensky, Janiga

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Kiss B.) - Gőz, Wolff, Rokaly, Vas, Egle - Wehrs, Szirányi, Lövei, Osterberg, Flick, Láda, Vojtkó, Csányi, Miskolczi, Ritó - Farkas, Révész, vezetőedző: Dave Allison

HK Dukla Trenčín: Valent - Starosta, Mesikammen, Bezúch, Kettunen, Vayrynen, Ackered, Jabornik, Hecl, Paukovcek, Sádecky, Sládok, Bokros, Hlinka, Valach, Kukucka, Rajnoha, Durina, Ferenyi, Svec, Krajc, vezetőedző: Jan Pardavy

0-1 21:34 Hecl (Jabornik)
0-2 23:57 Kukucka (Hecl, Paukovcek)
1-2 26:43 Flick (Egle)
2-2 39:33 Wolff (Egle, Rokaly)
2-3 50:14 Valach

Dave Allison: Mindkét csapat keményen játszott, a srácok támogatták egymást, és felvettük a versenyt az ellenféllel. Néhány játékosomnak három hét után ez volt az első meccse, mindenki azt nyújtotta, amit elvártunk. Nem lehetünk csalódottak, amikor a játékosok ilyen keményen küzdenek. Mindenki látja, hogy jelenleg nincs állandóság, így arról gondoskodunk, amire van ráhatásunk. Nem számít, hogy kinek a neve szerepel a nevezési lapon, mi folyamatosan jobbak szeretnénk lenni. Jelenleg ez alapján ítéljük meg magunkat.

Jan Pardavy: Nagyon nehéz meccsen vagyunk túl, de Miskolcon játszani sosem könnyű egy vendég csapatnak. Az első harmadban jól játszottunk, majd a másodikban sikerült kétgólos előnyt kiépítenünk. Amilyen gyorsan felépítettük ezt az előnyt, olyan gyorsan le is romboltuk. A harmadik harmadban csak egy alkalomra vártunk, hogy eldönthessük a meccset, ezzel az alkalommal pedig élni tudtunk, emiatt távozhatunk ma győztesen. Szeretném megdícsérni a kapusunkat, aki remek teljesítményt nyújtott. Örülünk a három pontnak.