Összefoglaló 2020. június 7., vasárnap

FTC - DVTK 3-0 (0-0)

Az OTP Bank Liga 27. fordulójában vasárnap késő este játszott a DVTK az FTC otthonában. Az első félidőben mindkét csapat több ziccert is kialakított, de egyik oldalon sem esett gól. A második félidőben gyakorlatilag egy perc alatt eldöntötte a meccset az FTC egy szerencsésnek mondható és egy bombagóllal. A diósgyőri szurkolók ezúttal is kitettek magukért, leszurkolták a hangszórókból szóló hazai playbacket, és a vereség után is szólt az Együtt vagyunk!

FTC - DVTK 3-0 (0-0)


OTP Bank Liga 27. forduló

Ferencvárosi TC - Diósgyőri VTK 3-0 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, 2725 néző. Játékvezető: Karakó Ferenc (Georgiou Theodoros, Kóbor Péter; Andó-Szabó Sándor, Csonka Bence).
FTC: Dibusz - Lovrencsics G., Otigba, Botka, Ćivić - Kharatin, Sigér D., Somália - Zubkov, Boli, Isael. Vezetőedző: Sergiy Rebrov
DVTK: Danilović - Shestakov, Polgár, Szűcs K., Vági - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Rui Pedro, Kiss T. - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Rui Pedro helyett Molnár G. és Kharatin helyett Vécsei a 61, Kiss T. helyett Cortés és Iszlai helyett Adukor a 64., Boli helyett Sihnevich és Isael helyett Škvarka a 71., Ivanovski helyett Tabaković és Hasani helyett Egerszegi a 74., Sigér helyett Frimpong és Zubkov helyett Tokmac a 76. percben.
Sárga lap: Rui Pedro a 17., Botka a 30., Kharatin az 57., Sigér a 76., Shestakov a 90+1. percben.
Gólszerző: Boli (1-0) az 54., Zubkov (2-0) az 55., Botka (3-0) a 82. percben.


Kulcspillanatok

54. perc: Hazai szöglet balról, Zubkov beadását Ivanovski fejelte ki a mezőnybe, majd  Franck Boli egy gyenge lövésbe beletette a lábát, ami a hálóban kötött ki, 1-0 

55. perc: A 16-os jobb oldali sarkánál rettentően elsült  Oleksandr Zubkov lába, a hosszú oldali ficakba vágódott a labda, 2-0

82. perc: Hazai szöglet balról, a beadást Botka Endre a rövid oldalról csúsztatta a kapu hosszú oldalába, 3-0

Edzői értékelések

Segiy Rebrov: - Nehéz mérkőzést játszottunk ma, a DVTK nagyon megérdemli a 4. helyezést. Ilyen játékra számítottam tőlük, értik a játék struktúráját, és az első 45 percben több veszélyes helyzetet is kialakítottak. Ezért fontos, hogy megőriztük a kapunkat a góltól, annak pedig örülök, hogy a második félidőben megjöttek a gólok is az első félidő helyzetei után. 
Feczkó Tamás: - Arra készültünk, hogy meglepjük az FTC-t, de rúgott gól nélkül nem lehet nyerni. Kevés csapat alakít ki ennyi helyzetet az Üllői úton, de egyet sem tudtunk értékesíteni.
Jól kezdtük a mérkőzést, mert a 3. percben ajtó-ablak ziccert alakítottunk ki, majd Dibusz Dénesnek kellett bravúrt bemutatnia. Ugyanakkor a 20. percig az ellenfelünk is több ziccert alakított ki, mert a szélsőink nem jó passzsávokat zártak. Miután az ivószünetben rendeztük a sorainkat, hiába játszott továbbra is mezőnyfölényben a hazai csapat, újabb ziccereket nem tudtak kialakítani.
A második félidőre is jól jöttünk ki, azonban pont akkor kaptuk a gólt, amikor legkevésbé volt benne a játékban. Egy eltört lövés után szereztek vezetést, majd egy perc múlva Zubkov óriási bombájával eldöntötte a mérkőzést. Ezt követően becsületből mentünk tovább, előre cseréltünk, de nagyon kevés labdát szereztünk az ellenfél térfelén. Kijöttünk teljesen, de egy kapura lövésen és egy szögleten kívül nem volt veszély a játékunkban.
Az FTC ennyivel jobb csapat, gratulálunk neki a mai mérkőzéshez és a bajnoki címhez is!