Összefoglaló 2020. március 15., vasárnap

Hajnali szerenád a hazatérő csapatnak

Az idegenben hét mérkőzés óta veretlen DVTK Székesfehérvárott is pontot szerzett, igaz ezúttal a szurkolók a helyszínen nem tapsolhatták meg a csapatot. Megtették helyette Miskolcon hajnali kettőkor a hazatérést követően.

Hajnali szerenád a hazatérő csapatnak


- A szombati mérkőzés után Feczkó Tamás még regeneráló edzést vezényelt, ezért hajnali kettő körül értünk vissza Miskolcra - elevenítette föl Dejan Karan, a DVTK csapatkapitánya. -  Amikor az Andrássy útról befordultunk a DVTK Edzőközpont felé vezető útra, akkor a sötétben tüzeket láttunk gyulladni, ami rengeteg éneklő szurkolót világított meg. Hatalmas meglepetésként ért a drukkerek megjelenése, egyáltalán nem számítottunk rá. Egyből leszálltunk a buszról, és együtt folytattuk az éneklést. Zárt kapuk mögött játszottunk szombaton, így lesz legközelebb is. Nehéz időszak ez minden szurkoló számára, de a diósgyőriek most is megmutatták, hogy bárhol és bármikor számíthatunk rájuk.

Az Instagramon Joachim Adukor és Tóth Borisz is azt emelte ki, hogy a szurkolók hajnalig képesek voltak várni rájuk, míg Mirko Ivanovski magyarul írta, hogy "Ez Miskolc", majd angolul folytatta: "Semmi sem tudja megállítani őket".

- Már az is óriási megtiszteltetés, hogy pénteken délután olyan sok szurkoló biztatása közepette indultunk útra Székesfehérvárra, és nagy lökést is adott nekünk Magyarország egyik topcsapata ellen - vette át a szót Feczkó Tamás vezetőedző. - De hogy hajnali két órakor, közel nulla fokban, mintegy százan várják a csapatot, és ilyen ünneplést csapjanak, arra nincs is jelző. Szívem szerint mindenkit egyenként magamhoz öleltem volna, de a koronavírus miatt még a pacsizás is elmaradt. Sok szép győzelmet arattunk együtt, sok felemelő pillanatot éltem már át Diósgyőrben, de ez mind közül a legnagyobb.

Dejan Karanra hétfőn térdműtét vár, hogy a hónapok óta problémás térde ismét tökéletes legyen. 

- Egész tavasszal együtt edzettem a társakkal, leültem a kispadra, mindent megtettem a csapatért, de csak nem akart javulni a térdem, nem tudtam volna egy teljes mérkőzést végigjátszani - mondta a középső védő. - Leginkább csapatkapitányként tudtam mostanában a csapat hasznára lenni. Ezért a stábbal egyeztetve úgy döntöttem, sebészkés alá fekszem, hogy ismét teljesen egészséges legyek. Az biztos, a Mezőkövesd elleni találkozót követően az eredeti versenynaptár szerint lesz egy hét szünet a bajnokságban, és ki tudja, hogyan változik a program a koronavírus miatt. A rutineljárásnak számító artroszkópos térdműtét után néhány nappal elkezdhetem a rehabilitációs edzéseket, és reményeim szerint három hét múlva egészségesen térhetek vissza a csapatba.