Beharangozó 2020. október 17., szombat

Budafok - DVTK 2-1 (1-0)

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában a DVTK nem gyűjtött pontot Budafokon. Az első félidőben a hazaiak szereztek vezetést, majd a második játékrészben előnyüket egy gyors ellentámadást követően megduplázták, miután Póser kapus több esetben is ziccert védett. Ivanovski beadása után Stefan Dražić tartotta életben a reményeket, a végén már Szűcs Kornél is előrehúzódott a támadósorba, azonban nem sikerült egyenlíteni.

Budafok - DVTK 2-1 (1-0)


OTP Bank Liga 7. forduló

Budafoki MTE - Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Budapest, Promontor utcai stadion, 1400 néző. Játékvezető: Iványi Zoltán (Szert Balázs, Bornemissza Norbert; Farkas Ádám, Hanyecz Bence).
BMTE: Póser - Margitics, Vaszicsku, Nikolić, Medgyes - Micsinai, Oláh B. - Ihrig-Farkas, Kulcsár K., Szabó M. - Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
DVTK: Danilović - Polgár, Szűcs K., Hegedűs J., Memolla - Márkvárt, Iszlai - Hasani, Grozav, Dražić - Ivanovski. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Csere: Hasani helyett Korbély a 73., Kulcsár K. helyett Lőrinczy a 74., Iszlai helyett Max a 86., Kovács D. helyett Mervó a 88., Szabó M. helyett Fekete M. 80. percben.
Sárga lap: Iszlai a 22., Vaszicsku a 36., Hasani a 40. percben.
Gólszerző: Oláh B. (1-0) a 17., Ihrig-Farkas (2-0) a 62., Dražić (2-1) a 71. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Hazai szöglet balról, a beadásra a diósgyőri nevelésű Oláh Bálint emelkedett az ötös rövid oldalán a legmagasabbra, és a kapuba bólintott, 1-0. A gól után sportszerűen nem ünnepelt a társakkal.

62. percben: Egy gyors hazai támadás végén Ihring-Farkas Sebestyén került tökéletes helyzetbe a 16-os vonalán, és a kapu jobb alsó sarkába gurított, 2-0

71. perc: Ivanovski a szögletzászló közeléből centerezett, középen jól emelkedett Stefan Dražić, és a hálóba fejelt, 2-1

Edzői értékelések

Csizmadia Csaba: -  Nagy klub kis csapatza vagyunk. Ma nagyon nagy győzelmet arattunk, de még jobban örülök annak, hogy jó játékkal nyertünk. A DVTK is több helyzetet alakított ki, de nagyobb lehetőeségeink nekünk voltak. Sajnálom, hogy 2-0 után is izgulni kellett, hogy a foci ne bosszulja meg, de nem vagyok szomorú. Dolgozunk azon, hogy minél több mérkőzést hozzunk le kapott gól nélkül.
Feczkó Tamás: -  Mindkét félidőt jól kezdtük, lehetőségeket, helyzeteket alakítottunk ki az első 15 percben, ám egyből utána gólt kaptunk mindkétszer. Az első félidőben nagyon siettettük a játékot, keveset birtokoltuk a labdát az ellenfél térfelén, kevés volt az oldalforgatás, mindenki ziccerpasszt akart adni.
A szünetben ezt átbeszéltük, és a második játékrészben nem követtük el ugyanazt a hibát. Ekkor nagyobb nyomást helyeztünk a hazaiakra. Későn jött a szépítés, de igazán az a bosszantó, hogy utána nagy helyzetünk nem volt.
A második félidőt végig a budafoki térfélen töltöttük, sok beadás elcsorgott a kapu előtt, nem értünk oda, vagy a hazaiak mentettek önfeláldozóan. A szünetben bíztam abban, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést, 2-0-nál pedig a pontszerzésben. Azonban ahogy mondtam, Pósert már többet nem tudtuk nehéz helyzet elé állítani.
Ismét nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést, sok munka vár még ránk.