Beharangozó 2017. szeptember 30., szombat

DVTK - Videoton 2-3 (1-0)

Az OTP Bank Liga 11. fordulójában Debrecenben fogadta a DVTK a Videotont, és Ugrai Roland hatalmas góljával megérdemelten szerzett vezetést az első játékrészben. A második félidőben feljavult a vendégcsapat, fordított is, azonban Nikolaos Ioannidis szintén nem kis góljával sikerült egyenlíteni. Végül mégsem sikerült pontot szerezni, mert a Videoton újabb gólt szerzett a hajrában.

DVTK - Videoton 2-3 (1-0)

OTP Bank Liga 11. forduló

Diósgyőri VTK - Videoton FC 2-3 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion 1322 néző. Játékvezető: Farkas Ádám (Huszár Balázs, Varga Gábor; Németh Ádám, Takács János)
DVTK: Antal - Nagy T., Lipták, Karan, Tamás M. - Vela, Busai, Nono, Ugrai - Szarka, Ioannidis. Szakmai igazgató: Bódog Tamás.
Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopria - Suljić, Varga J., Pátkai, Hadžić - Henty, Šćepović. Vezetőedző: Marco Nikolić.

Csere: Busai helyett Kocsis a 60., Tamás M. helyett Makrai és Henty helyett Géresi a 77., Suljić helyett Szolnoki a 90+1., Šćepović helyett Tamás K. a 90+3. percben.
Sárga lap: Henty a 45., Karan a 47., Pátkai az 56., Szarka a 85., Nego a 90+1., Stopira a 90+4. percben.
Gólszerző: Ugrai (1-0) a 17., Hadžić (1-1) az 54., Henty (1-2) a 72., Ioannidis (2-2) a 78., Pátkai (2-3) a 86. percben.


Kulcspillanatok

17. perc: Ugrai Roland balról, az alapvonaltól 20 méterre lövésre vállalkozott, és hatalmas gólt lőtt a léc alá, 1-0

54. perc: Jobboldali támadás végén Šćepović találta el a rövid oldalon a felső lécet, a kipattanóra  Anel Hadžić érkezett, és a hálóba lőtt, 1-1

72. perc: Gyors vendégtámadás végén Nego jobb oldali beadását a kapu előteráből lőtte a hálóba Ezekiel Henty, 1-2

77. perc: Makrai okosan nem a kapu elé tette jobbról a labdát, hanem visszafelé az érkező Nikolaos Ioannidis elé, aki nagy gólt ragasztott a bal fölső sarokba, 2-2

86. perc: Géresi jobb oldali beadását középen Pátkai Máté lőtte a hálóba, 2-3

Értékelések

Bódog Tamás: - Gratulálok a Videotonnak! Sajnos megint kikaptunk, igaz véleményem szerint az első félidő rendben volt, a Videoton kapura sem lőtt. A második félidőben látszott, hogy ellenfelünknek jó játékosai vannak, az általunk elkövetett hibákat kihasználták. Gyorsak voltak, mögénk kerültek, öt méterről nem lehet védekezni, messziről nem lehet embert fogni. Ha hagyod az embered, hogy megforduljon, és beadja melletted, akkor előjön a kérdőjel, hogy mit gyakorolunk. Létszámban ezúttal is megvoltunk, azonban lemaradtunk, késve értünk oda a bepasszolt labdákra. Ezeken lehet és kell javítani, hogy eredményesebbek legyünk. Bosszantó, mert visszajöttünk 2-2-re, de mégse tudtuk megtartani az eredményt.
Marco Nikolić: - Jó mérkőzést játszottunk, öt gólt láthattak a szurkolók. A DVTK egy harcos csapat, akik ellen jól kezdtük a találkozót, de nagyon gyorsan felvettük a stílusukat. Balszerencsések voltunk, mert az első lövésből rögtön gólt kaptunk, ráadásul az előző hét után ismét egy nagyszerű találatot láthattunk. Ez kissé megzavarta a csapatot, amely ekkor inkább harcolt, mint focizott. A szünetben 3-4 taktikai módosítást hajtottunk végre, amire már a találkozó előtt is felkészültünk, ezek közül a legfontosabb, hogy a földön játsszuk meg a labdát. A második játékrészben elkezdtük játszani a saját játékunkat, fordítottunk, azonban a DVTK Fiola hibáját kihasználva egyenlített. Nem hittem a szememnek, hogy ismét mekkora gól, és azt gondoltam, harmadik már nem lesz, de végül sikerült nyerni. Jól játszottunk, megérdemelten nyertünk, lélektanilag nagyon fontos, hogy a nemzetközi szünet előtt és az első kör végén az élen álljunk. Tizenegy forduló, az első harmad telt el, tovább kell dolgoznunk, mert a bajnokság nem sprintverseny, hanem maraton, továbbra is meg kell harcolni minden pontért, hogy elérjük a végső célunkat, a bajnoki címet. Gratuálok a játékosoknak, és köszönöm a Debrecenbe elutazó szurkolóink biztatását!