Beharangozó 2017. október 3., kedd

Büntetett az MLSZ

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága keddi ülésén tárgyalta a szombati DVTK - Videoton mérkőzés eseményeit is. Klubunknak ezúttal 300 ezer forintot kell befizetnie.

Büntetett az MLSZ


– A FEB a DVTK - Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a DVTK-t, mint visszaesőt, mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak rendzavarásaiért (2 szurkoló biztonsági zónába történt behatolása, tárgyak bedobálása), továbbá másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 300 ezer forint, a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. - olvasható az MLSZ hivatalos weboldalán.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.