A 2021-es újjáalakulást és a megyei bajnoki címet követően az NB II-ben (harmadik vonalban) vágott neki az idénynek a DVTK kézilabda csapata, amely során a Mezőkövesd ellen egy végletekig kiélezett csatában végül drámai végjátékban maradt alul, és zárt az éppen nem feljutó ezüstérmes pozícióban. Így a 2023/24-es szezonra fordulva nem is lehetett más a cél, mint a bajnoki cím és az NB I/B-s tagság megváltása a továbbra is miskolci és borsodi kötődésű játékosokra épülő csapatnak, ami az idei szezonra is Molnár András, európai mesteredző vezetésével vágott neki.

- A tavalyi ezüstérem után sportolóhoz méltóan úgy gondoltuk, hogy előre menekülünk, és az aranyérmet célozzuk meg idén - kezdte Molnár András vezetőedző. - Az volt a fő gondolat, hogy a tavalyi év hibáiból tanuljunk és építkezzünk. A csapat rutinosabb lett, eltelt egy év és a mag egyben maradt, az érkezők pedig nagy erősítést jelentettek. A felkészülést lélekben megerősödve, túltéve magunkat az előző éven kezdtük meg. Azzal a céllal, hogy beteljesítsük az álmainkat, hogy Diósgyőrben NB I/B-s kézilabda mérkőzéseket rendezhessenek.

A piros-fehérek a Füzesabony otthonában indították az idényt az NB II. C-jelzésű alapcsoportjában, ahol egyből 12 gólos sikerrel jelezték, hogy mindenre elszántak a legfényesebb éremért és az osztályváltásért. Ezt követően két, több mint tíz gólos hazai siker, következett a Generali Arénában a Gödöllő és az Acélváros ellen, majd vendég győzelem a Szinvapart otthonában. Az 5. fordulóban következett a bajnokság rangadója, a jelentős NB I/B-s múlttal és tapasztaltabb játékerőt képviselő CSÉPE Salgótarján ellen hazai környezetben. A parázs mérkőzésen Molnár Andrásék már az első félidőben elléptek és négy gólos előnnyel fordultak, amit a második játékrészben tovább tudtak növelni és végül 28-21 arányban itthon tartották a kiemelten fontos két pontot, ráadásul mindezt az egymás elleni elszámolásnál fontos, hét gólos sikerrel.

Az alapszakasz őszi felét a folytatásban magabiztos és kiegyensúlyozott játékkal további hat győzelemmel százszázalékos mérleggel zárta a DVTK, sorrendben a Vác, a Veresegyház, a Füzesabony, az Acélváros, a Gödöllő és a Szinvapart ellen. A Diósgyőr így 11 győzelemmel, hibátlan teljesítménnyel fordult a 2024-es évre, az országban mindössze a második csapatként ilyen mérleggel rendelkezve minden osztályt figyelembe véve.

Molnár Andrásék az évet Salgótarjánban kezdték, ahol a sárga-kékek vissza tudtak vágni az őszi vereségért, és a 30-22-es sikerükkel a gólkülönbséget is a maguk javára fordították. Azonban a fordulót követően továbbra is a DVTK állt az élen két pont előnnyel, a sorsát továbbra is a saját kezében tartva a feljutást illetően. Az alapszakasz záró két fordulójában a Diósgyőr előbb fontos győzelmet aratott a Vác otthonában, majd a Veresegyház legyőzésével biztosította be első helyét a C csoport élén.

A piros-fehérekre így felsőházi folytatás várt, ahová a C és a D alapcsoportok első négy-négy helyezettje jutott tovább, a velük egy csoportból érkezők elleni eredményt magukkal víve. A DVTK csoportja listavezetőjeként 10 pontot hozott magával, amivel a második helyre került az összevont észak-keleti felsőházban. Ugyanis a D csoportból habár a Hajdúszoboszló több pontot veszített, azok nagy részét alsóházi együttesek ellen, így mindössze egy döntetlent magukkal hozva a kékek vezették a tabellát az összevonást követően. Rajtuk kívül a Hajdúnánás, a Nyírbátor és a Hajdúböszörmény jutott még a felsőházba.

A szezon utolsó, mindent eldöntő szakaszában a még egymással meg nem mérkőző csapatokra oda-vissza vágós formátumban nyolc találkozó várt, még kiélezettebbé téve a feljutásért zajló küzdelmet. A DVTK a Hajdúböszörmény otthonában NB I/B-re pályázó együtteshez méltóan tíz gólos sikert aratva indította a felsőházat, amit hosszú idő után újabb hazai meccsek követtek. A Generali Arénában négy hónapot követően ismét fantasztikus hangulatban előbb a Hajdúnánást győzte le 10 góllal Molnár András együttese, majd 37-26 arányban a Nyírbátort is. Az első kör záró fordulójában a felsőház legnagyobb rangadóján pedig a Hajdúszoboszlóhoz utazott a Diósgyőr, ahol a szezon egyik, ha nem legjobb játékát nyújtva hatalmas, 17-34-es sikert aratva hozták el a két pontot a diósgyőriek, amivel a felsőház élére álltak, ráadásul két pont előnnyel a Salgótarján és néggyel a szoboszlóiak előtt.

- A srácok és a teljes stáb a szezon elejétől hisznek abban, hogy el tudjuk érni a céljainkat, ami így volt az első Salgótarjáni meccset követően és a második után is. Négy mérkőzésre vagyunk attól, hogy bebiztosítsuk a bajnoki címet, 18 pedig már mögöttünk van, amit e szerint vívtunk meg. Folyamatosan tudunk javulni a bajnokság ezen szakaszkában is, egyre jobb játékot mutatunk. Hazai pályán szeretnénk megőrizni az egész éves veretlenségünket, de két idegenbeli találkozó is vár még ránk, amik sosem egyszerűek. Az elmúlt napokban viszont olyan arcát mutatta a csapat, ami igazán meggyőző volt. Nagyon fontos azonban, hogy fókuszáltnak kell tudni maradnunk. Meccsről-meccsre készülünk, az utolsó találkozó még távol van, de reméljük, hogy azt azért fogjuk játszani, amiért egész évben dolgoztunk - zárta a szakvezető.

Lapzártánkat követően a DVTK 49-28 arányban győzte le a Hajdúböszörményi TE csapatát új piros-fehér gólrekorddal, így folytatásban már csak három mérkőzés választja el a DVTK-t a bajnoki címtől és az NB I/B-be kerüléstől, amivel új távlatok nyílhatnának a mindössze három évvel ezelőtt újjáalakult szakosztály életében.

A Diósgyőr utolsó mérkőzései

6. forduló, 2024.05.04 17:30

Hajdúnánás KNKFT - DVTK

7. forduló, 2024.05.18 17:00

Nyírbátor KC - DVTK

8. forduló, 2024.05.25 17:00

DVTK - Opus Tigáz Hajdúszoboszló