Összefoglaló 2023. november 14., kedd

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 b.u.

Az Erste Liga keddi játéknapján a Dunaújvárosi Acélbikák ellen játszott a DVTK Jegesmedvék hazai jégen. A fordulatos találkozó hat gólt hozott a rendes játékidőben egyenlő megosztásban, így a büntetőlövések döntöttek a mérkőzés sorsáról. A rávezetések során hazai részről Barrow és Razumyak, vendég részről pedig Maarnela volt eredményes, ami azt jelenteti, hogy a DVTK Jegesmedvék két bajnoki ponttal gazdagodott.

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 b.u.


Erste Liga
14. forduló

2023. november 14. 18:30

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 4-3 b.u. (2-1, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 820 néző, játékvezetők: Dr. Nagy Attila, Babic Vladimi, Vincze Dániel Balázs, Kovács Péter

DVTK Jegesmedvék: Voris (Gratzl) - Verveda, Hill, Esteves, Lövei, Barrow, Szirányi, Szathmáry, Kuleshov, Makai, Razumnyak, Shkrabov, Vojtkó, Trozsák, Páterka, Berdnikov, Bean, Miskolczi, Csiki, Mattyasovszky, Őri, vezetőedző: Steve Kasper

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth (Kovács) - Varga, Maarnela, Ödman Hadzinikolic, Lorraine, Somogyi, Sysak, Blomberg, Dostalek, Sillanpaa, Pinczés, Ahonen, Svars, Szalma, Koskinen, Atamanchuk, Léránt, Marosi, Strenk, Nemes, Károly, vezetőedző: Niko Eronen

0-1 11:10 Szalma (Atamanchuk)
1-1 12:12 Berdnikov (Vojtkó, Trozsák)
2-1 12:52 Barrow (Esteves, Szatháry)
2-2 34:58 Somogyi (Ödman Hadzinikolic, Lorraine)
3-2 40:33 Esteves (Barrow, Lövei)
3-3 52:41 Dostalek (Pinczés, Sillanpaa)
4-3 65:00 Razumnyak  

 

 

Értékelés

Steve Kasper: A meccs elején nem használtuk ki a helyzeteinket és hagytuk őket a meccsben maradni. Emiatt elismerés jár nekik, a kapusuk bemutatott néhány nagy védést. Amikor lehetőséget adsz egy csapatnak, hogy meccsben maradjon akkor ez történhet. Bíztatóak a fiatal játékosaink, ma is négy U21-es játékosunk volt a csapatban, jelentős jégidőt kaptak és jó munkát végeztek, az első meccsén pedig Justin jól játszott. A célunk, hogy minden nap jobbak legyünk és bár szerettük volna megszerezni a három pontot, most kettőt sikerült, de jobb csapat vagyunk, mint voltunk korábban.

Niko Eronen: Természtesen sosem szeret az ember veszíteni, de elégedett vagyok azzal, amit ma a srácoktól láttam. Összességében úgy alakult a meccs, ahogy vártuk. Az első harmadban nagyon ránkjöttek, ezt el kellett fogadnunk és bíznunk abban, hogy meccsben maradunk és ahogy telik az idő egyre kiegyenlítettebb lesz a meccs, ez meg is történt ma. A harmadik harmadban egy hidegzuhany ért minket, de örülök neki, hogy sok lehetőséget tudtunk teremteni ezután. Volt pár nagy helyzet a hosszabbításban, de nem lehetünk emiatt túl mérgesek, a nagy képet kell néznünk. Örülök annak, hogy ma a csapatom küzdött és hogy milyen sokat tettünk ebbe a meccsbe. Talán most először láttuk azt, hogy ilyen sokat dolgozunk a párharcokban. Erre lehet építeni.

Statisztika

Lövés 56-29
Védési hatékonysg 89.66% - 94.64%
Büntetés percek 4-3

A játéknap további eredményei

FEHA19 - BJAHC 2-7
UTE - FTC-Telekom 1-5