Összefoglaló 2024. március 11., hétfő

Bényei Ágoston: Szeretem a kihívásokat

A DVTK harmadszor is legyőzte a Mezőkövesd csapatát ebben a bajnokságban, ebből ráadásul kétszer idegenben. A találkozót követően az U21-es válogatott Bényei Ágostonnal beszélgettünk, aki második gólját szerezte 2024-ben.

Bényei Ágoston: Szeretem a kihívásokat


Bő negyedórányi játékot követően megszerezte a DVTK a vezetést, amit az első félidő végén kiegyenlítettek a hazaiak, majd a második félidőben Bényei Ágoston bebiztosította a diósgyőri győzelmet.

- Az első félidőben még nem nyújtottunk olyan jó és magabiztos teljesítményt, mint amire képesek vagyunk, ettől függetlenül Szacsa (Szatmári Csaba - a szerk.) szemfülességének köszönhetően megszereztük a vezetést, persze kellenek az ilyen gólok is - idézte fel Bényei Ágoston. - A folytatásban kerestük azt a pontot, ahol meg tudjuk bontani a Kövesdet, de nem igazán kerültünk helyzetbe. Jó lett volna előny birtokában menni be a szünetre, ami sajnos nem sikerült, legutóbb is közvetlenül az első félidő végén kaptunk gólt. Ráadásul bosszantó gólt kaptunk, jobban kellett volna figyelni. Jurekkel mi is felálltunk sorfalba, de az ellenfél gyorsan lepasszolta a labdát, a beadást követő kavarodás után pedig egyenlíteni tudtak.
A második félidő elejétől egyre jobban ostromoltuk a Kövesd kapuját, és egyre több helyzetet tudtunk kialakítani. És jött is a gól, csak azt sajnálhatjuk, hogy nem tudtuk rárúgni a harmadikat annak érdekében, hogy nyugodtan tudjunk játszani a végén.

Bényei Ágoston az előző idényben öt góllal vette ki a részét a bajnoki címből, idén pedig Debrecen után másodszor volt eredményes az OTP Bank Ligában, valamint betalált a siófoki kupamérkőzésen is.

- Ezúttal jobb szélen játszottam, ebben a pozícióban elvárás, hogy oda kell érni a hosszú oldali kapufához - sorolta. - Láttam, hogy egy szép támadás indul a másik oldalon, és vártam, hogy egy jó beadás érkezzen középre. A legutóbb is átéltem egy hasonló helyzetet, ám akkor a középen érkező Rudi (Rudi Požeg Vancaš - a szerk.) belecsúsztatott. Most szerencsére nem ért bele senki, mondhatni könnyű dolgom volt azt követően, hogy odaértem az ötösön belülre. Külön öröm, hogy a saját szurkolótáborunk előtt találtam be, egészen más élmény eléjük kirohanni, mint a szögletzászlónál ünnepelni. Szuper érzés az is, hogy minden meccsen végig támogatnak, elképesztő, amit akár otthon, akár idegenben letesznek az asztalra, amit igyekszünk is meghálálni.

A győztes gólt megelőzően előbb Rudi Požeg Vancaš fejére emelte be a labdát Bényei Ágoston, amit a szlovén támadó egy arasznyival fejelt a keresztléc fölé, nem sokkal később pedig nagy bravúrral védte Riccardo Piscitelli a közeli lövését.

- Az első félidőben nem nyújtottam olyan jó teljesítményt, ám a szünetben annak ellenére sem szidott le minket a Mester (Vladimir Radenković vezetőedző - a szerk.), hogy elmondta, ennél több kell, hanem csak annyit kért, mindenki nézze a tükörbe, vállaljunk felelősséget, és legyünk magabiztosak - árult el egy kulisszatitkot. - A második félidőre ennek szellemében jöttem ki, és már érett a gólom, mert előtte is volt egy beadásom, valamint egy lövésem.

Amióta Vladimir Radenković a DVTK vezetőedzője, Bényei Ágoston rendre más pozícióban kap feladatot, mert ahogy a diósgyőri szakember fogalmazott, támadásban és védekezésben is jó teljesítményre képes a fiatal középpályás.

- Szeretem a kihívásokat - ezt válaszoltam a Mesternek is hétközben, amikor szóba került, hogy több pozícióban is számít rám, mert úgy véli, meg tudom oldani. Legutóbb balszélső voltam, most jobbszélső, amit a taktika kívánt. Persze tisztában vagyok azzal, hogy alapvetően középső középpályás, támadó középpályás vagyok, de ha szélen van rám szükség, akkor odaérek a kapu elé, és gólt szerzek - tette hozzá.

Bényei Ágoston 2024-ben minden bajnoki mérkőzésen kezdőként lépett pályára.

- Egyértelműen segítségemre van a sok játéklehetőség,hiszen így tudok fejlődni. Minden meccsre úgy megyek ki, hogy itt a lehetőség, tudok bizonyítani, fel tudom magamra hívni a figyelmet. Végre azt érzem, hogy az élvonalban is megkapom a lehetőséget, amivel úgy érzem, élni is tudok, mert meccsről meccsre jó teljesítményt nyújtok - mondta végezetül Bényei Ágoston.