Beharangozó 2023. augusztus 11., péntek

A Paks elleni is dominálni akar a DVTK

Az OTP Bank Liga 3. fordulójában hazai pályán játszik a DVTK szombat este a Paks ellen. a találkozó előtt Kuznyecov Szergejjel, a DVTK vezetőedzőjével beszélgettünk.

A Paks elleni is dominálni akar a DVTK


Az előző fordulóban egy sokgólos, nyári záporral tarkított mérkőzésen nyert a DVTK Mezőkövesden, amire minden bizonnyal sokáig emlékeznek majd a szurkolók.

- Fontos győzelmet arattunk Mezőkövesden, nagyon vártuk már az első sikert az új bajnokságban - idézte fel Kuznyecov Szergej. - Ilyenkor mindig jobb a hangulat, és könnyebben megy a nehéz munka is az edzéseken, de tovább kell haladni ezen az úton, és nyerni kell szombat este is! Legutóbb két ellentétes félidőt játszottunk - folytatta. - A nyári zápor előtt 2-0-ra “nyertük” azt a részt, ami a futballról szólt, utána pedig a küzdelemről és a párharcok megnyerése került előtérbe, és ezen a téren is felvettük a harcot az ellenféllel.

Az első forduló után a kezdőcsapatba kerülő Rudi Požeg Vancaš (a vele készült interjú itt nézhető meg) és Bright Edomwonyi egyaránt gólt szerzett Mezőkövesden (előbbi két gólpasszt is adott), míg a csereként beálló Jérémie Obounet piros lapot harcolt ki, de a többi csere is jól szállt be.

- A DVTK erős kerettel rendelkezik, ami a későbbiekben még jól jöhet. Hosszú a bajnokság, és sérülések, eltiltások miatt fontos lesz, hogy legyen kihez nyúlni - reagált a sportszakember. - És minél hosszabb a kispad, annál könnyebb módosítani mérkőzés közben a játékon.

Ugyanakkor a bővebb keret miatt nehezebb mindenkit tűzben tartani.

- Profi labdarúgókról beszélünk, mégis sokat dolgozunk azon, hogy kellően magasan tartsuk a motivációs szintjüket - árulta el.

A paksi csapat az OTP Bank Liga legutóbbi kiírását az 5. helyen zárta, és sorozatban harmadszor is ők adták a gólkirályt a nyáron az FTC-be távozó Varga Barnabás személyében. Ebben a bajnokságban még csak egy mérkőzést játszottak, ikszeltek az MTK ellen, a DVSC elleni találkozót később rendezik meg. (Az ellenfélről itt lehet bővebben olvasni)

- Keményen készültünk a Paks ellen, sok jó megoldást láttam Mezőkövesden, de akadt javítanivaló is - tért át a szombat esti találkozóra. - Az OTP Bank Ligában nehéz minden ellenfél, ami alól a Paks sem kivétel, hiszen az elmúlt három évben a mezőny első felében végeztek. Rendre 5-3-2-es felállásban, azaz három belső védővel lépnek pályára, és a labdaszerzést követően hosszú labdákkal igyekeznek minél gyorsabban megjátszani a csatárokat. Ebben a bajnokságban még csak egy mérkőzést játszottak, az alapján igyekeztünk feltérképezni őket. Bízom benne, hogy meg tudjuk valósítani az elképzeléseinket, dominálni tudunk a találkozón, és végül szép győzelmet aratunk.

A DVTK már az első találkozó nagy részében is jól játszott, amit tovább tudott vinni Mezőkövesden, ahol megjöttek a gólok is.

- Napról napra jobban érti, és jobban alkalmazza a csapat az általam elképzelt taktikát, de egyrészt a tanulási folyamat soha nem ér véget, mert folyamatosan meg kell újulni, másrészt idő kell ahhoz, hogy tökéletesen megvalósítsák az elképzeléseket - magyarázta a diósgyőri vezetőedző. - Ez nem megy az egyikről a másik napra, hetek, hónapok alázatos munkájára van szükség.

A Paks elleni mérkőzés kapcsán pedig így fogalmazott:

- Továbbra is ragaszkodunk a saját stílusunkhoz, nem hiába gyakoroljuk azt minden edzésen, ezt szeretnénk a mérkőzésen is bemutatni. Szeretnénk dominálni, labdavesztés után agresszívan letámadni, helyzeteket teremteni és gólokat szerezni - mondta Kuznyecov Szergej. - Várjuk a szurkolóinkat a DVTK Stadionba, és mindent megteszünk, hogy a mérkőzés után boldogan távozzanak!