Beharangozó 2023. október 24., kedd

Szerdán a Lublin érkezik a DVTK Arénába

Az Euroliga csoportkörének 4. fordulójában az eddig még száz százalékos DVTK HUN-Therm az AZS UMCS Lublin együttesét fogadja október 25-én, szerdán 18 órától a DVTK Arénában. A találkozó előtt bemutatjuk az aktuális ellenfelet.

Szerdán a Lublin érkezik a DVTK Arénába


Euroliga A-csoport 4. forduló

2023. október 25., szerda (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm - AZS UMCS Lublin

Mérkőzés információk

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6. A.

Közvetítés

A találkozót az m4sport.hu élőben közvetíti, a mérkőzés az M4 Sporton felvételről megtekinthető lesz.

Ellenfél-leső

A lengyel bajnokságban szereplő Lublin története első Euroliga-szezonját futja az idei szezonban, miután a tavalyi idényben bajnok lett a hazai pontvadászatában. A tavalyi szezonban Európa Kupában szerepeltek, a legjobb tizenhat között történesenen éppen az a Zaragoza ejtette ki őket, aki most szintén az A-csoportban szerepel az Euroligában. Idén eddig két mérkőzést játszottak a lengyel élvonalban, mindkét alkalommal győztesen hagyták el a pályát. Az Euroligában már ennél árnyaltabb a kép: a Schio és a Valencia otthonában is nagy pofonba szaladtak bele (70-50, illetve 64-45), a legutóbbi fordulóban viszont a szintén nyeretlen Sepsi ellen hazai pályán magabiztos sikert arattak. (76-65)

A keretben köszönthetünk egy jó ismerőst is, Bernáth Réka ugyanis a Lublinban folytatta karrierjét, így ő szerdán visszatér majd a DVTK Arénába. Bokasérüléséből visszatérve nem várható, hogy kifejezetten sok játékpercet töltsön majd a pályán - nem úgy, mint Hiel-Gustavsson-Fluker hármas. Az ausztrál irányító, Shyla Hiel mindössze csak 22 éves, de nagyszerű számokat hoz az Euroligában. A svéd Elin Gustavsson a maga harminc évével már a Lublin rutinosabb játékosai közé tartozik, a svéd erőcsatár a Sepsi ellen 17 pont - 11 lepattanós dupla-duplával jelentkezett. A 26 éves amerikai center, Channon Fluker pedig a Lublin legjobb pontszerzője eddig az Euroliga idei idényében, rá nagyon oda kell figyelnie csapatunknak a palánk alatt.