Beharangozó 2024. április 19., péntek

Szombaton itthon játszik a DVTK-HUN-Therm

Folytatódnak a rájátszás küzdelmei. A DVTK HUN-Therm az elődöntőben lép pályára, ahol az ellenél a címvédő Sopron Basket csapata lesz. A párharc az egyik fél második győzelméig tart. A mérkőzésre már kaphatók a jegyek elővételben a helyszínen, valamint a DVTK Aréna weboldalán is. A találkozó előtt bemutatjuk az ellenfelet, felelevenítjük a két csapat közelmúltban lejátszott mérkőzéseit.

Szombaton itthon játszik a DVTK-HUN-Therm


Tippmix Női NB I. A-csoport, rájátszás- elődöntő 1. mérkőzés

2024. április 20., szombat (Miskolc, DVTK Aréna)
17:00 DVTK HUN-Therm - Sopron Basket (Jegyvásárlás)

Kapunyitás: 16:00

Mérkőzés információk

Jegyinformáció

A mérkőzéssel kapcsolatos jegyinformáció IDE kettintva érhető el.

Helyszín

DVTK Aréna
3533 Miskolc, Vanger Vilmos utca 6. A.

 

Közvetítés

A találkozót az mkosz.hu oldalon szöveges tudósítás formájában lehet követni.

Ellenfél-leső

A Sopron Basket együttese az alapszakaszt a 4. helyen zárta 12 győzelemmel és 6 vereséggel. A negyeddöntőben az NKA Universitas Pécs csapatával mérkőztek, és 2 forduló alatt lezárták a párharcot. A Sopron az idei szeezonban nem indult el egy nemzetközi kupában sem, így csak a hazai porond küzdelmeiben érdekelt. Az első, idei szezonban megszerezhető trófeát már megszerezték, éppen ellenünk diadalmaskodtak a Magyar Kupa győri döntőjében. A sérült soproni játékosok közül Yvonne Turner,  Beatrice Mompremier és Fegyverneky Zsófia is harcra kész. 

Egymás ellen

Az idei szezonban a bajnokságban kétszer-, a Magyar Kupában egyszer találkozott egymással a két gárda. A bajnoki mérkőzéseken mindkétszer magabiztos diósgyőri győzelem született, míg a Magyar Kupában szoros mérkőzésen, mindössze 2 ponttal győzött a Sopron, így megvédte címét. 

Tippmix Női NB I. A-csoport 17. forduló
2024. január 14.

DVTK HUN-Therm - Sopron Basket 71-65 (13-20, 22-13, 19-19, 17-13)

Tippmix Női NB I. A-csoport 8. forduló
2023.december 9.

Sopron Basket - DVTK HUN-Therm 59-74 (22-22, 7-18, 14-15, 16-19)

 

Edzői várakozás

Völgyi Péter: - Hosszú szünet után játszunk ismét, így ez egy új szituáció.Jót tett a csapatnak a szünet, 2 edzőmeccset játszottunk ezalatt. A célunk továbbra is az, hogy bejussunk a döntőbe.A végjátékra kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Izgatottan várjuk a soron következő meccseket. Hazai pályán kezdjük az elődöntőt, ami nagyon sokat jelent. A mi meccsünk után a labdarúgók is hazai pályán lépnek pályára. A Sopronon kisebb a nyomás, azonban ettől egy veszélyes ellenfél, és bizonyára mindent elkövet majd, hogy lassítsa a mi játékunkat.