Beharangozó 2017. október 4., szerda

Kettős rangadó Debrecenben

Harminc év szünet után rendeznek ismét kettős rangadót Magyarországon. Az OTP Bank Liga 13. fordulójában egy belépőjegy áráért egymás után két mérkőzést tekinthetnek meg a DVSC, a DVTK, a Swietelsky Haladás, és a Budapest Honvéd szurkolói a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Kettős rangadó Debrecenben

A kuriózumnak számító esemény előtt a két rendező klub, valamint a Nagyerdei Stadiont üzemeltető cég vezetői sajtótájékoztatót tartottak.

A tájékoztatón részt vett dr. Róka Géza, a DVSC cégvezetője, Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője, Páll László, a Debreceni Nagyerdei Stadion-üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója, Képíró János, a DVSC rendezvényigazgatója, és Paróczai Sándor, a Budapest Honvéd és a DVSC egykori válogatott játékosa.

OTP Bank Liga, 13. forduló

2017. október 21., szombat
15:30 Debreceni VSC - Swietelsky Haladás
18:00 Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd

- 1987 tavaszán rendeztek utoljára kettős rangadót Magyarországon - kezdte Róka Géza, a DVSC cégvezetője. - Szeretnénk ezt a hagyományt újraéleszteni és október 21-én, a Nagyerdei Stadionban kettős rangadó keretében fog megmérkőzni egymással a DVSC és a Swietelsky Haladás, valamint a DVTK és a Budapest Honvéd. A megváltott belépőjegyek és a már korábban eladott bérletek mind a két mérkőzésre érvényesek. Reméljük, hogy két győztes hazai mérkőzést és egy különleges futball élményt tudunk adni ezzel a szurkolóknak. Az esemény szervezésileg és rendezésileg nagyon sok kérdést vet fel, ebbe részletes bepillantást Képíró János rendezvényigazgató fog majd adni.


- Mi az elmúlt időszakban nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a hazai mérkőzéseinket sem otthon, hanem itt, Debrecenben rendezzük - tette hozzá Szabó Tamás, a DVTK ügyvezetője. - Itt szeretném megragadni a lehetőséget, hogy megköszönjem debreceni barátainknak, a klubnak és a stadiont üzemeltető cégnek, konkrétan Róka Gézának és Páll Lászlónak, hogy jó szívvel fogadtak minket és miután Mezőkövesden nem tudtuk lejátszani a mérkőzéseinket, helyet biztosítottak a DVTK-nak. Már a sorsoláskor látszott az, hogy ez egy olyan lehetőség, amit ki lehet használni, de ahogy Géza is említette ez nagyon sok kérdést és problémát vetett fel. Nagyon hálásak vagyunk, hogy a debreceni kollégák időt és energiát fektettek abba, hogy ezek az akadályok elháruljanak. Ezzel egy olyan különleges délután és este jöhet létre, ami a debreceni és a diósgyőri, valamint a vendégszurkolók számára is egy egyedi élmény lehet. Nagyon örülünk annak, hogy létrejöhetett az esemény.

A sajtótájékoztató végén a jelenlévők egységesen úgy fogalmaztak, hogy körülbelül tízezer szurkolót és pokoli hangulatot várnak.

Jegyek

A DVTK szurkolói számára a D6, a D7 és a D8 szektorok állnak rendelkezésre, ezen szektorokba a belépőjegyek egységesen 1000 forintba kerülnek majd, melyek kizárólag elővételben vásárolhatók meg, a mérkőzés napján erre nem lesz lehetőség.


A belépők értékesítésének kezdetéről, valamint a szurkolóinkat érintő hasznos információkról a következő napokban számolunk majd be.